Ionuț Radu n-a jucat vreun meci la Inter de când a revenit pe Giuseppe Meazza, în 2019. Portarul român a fost împrumutat mai întâi la Genoa, apoi la Parma, iar vara trecută a revenit la formația pregătită de Antonio Conte. Tehnicianul "nerrazzurilor" nu i-a oferit vreo șansă lui Radu, mizând necondiționat pe serviciile titularului Samir Handanovic.
În presa din Italia au apărut mai multe zvonuri despre posibila despărțire a lui Ionuț Radu de Inter. Cea mai recentă informație a fost publicată chiar astăzi de celebra Gazzetta dello Sport, care anunță că goalkeeper-ul român ar putea fi implicat în schimbul iernii din Serie A, dintre Inter și AS Roma.

Ionuț Radu ar putea fi implicat în schimbul iernii din Serie A, dintre Inter și Roma

Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
26/05/2022 LA 08:32
Mai precis, cele două cluburi negociază un schimb între Edin Dzeko, atacantul Romei, și Alexis Sanchez, atacantul lui Inter. În această situație, cheltuielile salariale brute ar urma să fie mai mari în dreptul lui Inter - 13 milioane de euro, în comparație cu cele 9 milioane pe care le va acoperi Roma. Așadar, "nerrazzurii" ar fi nevoiți să achite cu 4 milioane de euro mai mult decât Roma în tranzacția respectivă, lucru care nu le convine oficialilor din Milano.
Din acest motiv, pentru a echilibra balanța cheltuielilor, Inter ar fi dispusă să mai ofere la schimb un jucător. Astfel, conducătorii de pe Giuseppe Meazza vor fi nevoiți să aleagă între portarul Ionuț Radu și atacantul Andrea Pinamonti (21 de ani).
Potrivit gazzetta.it, reprezentanții lui Radu iau în calcul transferul românului la Roma.
"Ținând cont de dificultățile lui Pau Lopez și Mirante (n.r. - ceilalți doi portari de la Roma), un goalkeeper de perspectivă, de nivelul lui Ionuț Radu, ar putea fi folositor", au notat italienii.
Ionuț Radu n-a mai jucat un meci oficial din 9 ianuarie 2020. Pe atunci, portarul de 23 apăra poarta celor de la Genoa, într-un duel cu Torino, din Cupa Italiei.
De-a lungul perioadei petrecute în Italia, Radu a adunat 51 de apariții în Serie A: 50 la Genoa și una singură la Inter, în sezonul 2015/2016.
https://i.eurosport.com/2021/01/29/2980923.jpg
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29