Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu l-a înlocuit pe Handanovic, la ultimul meci disputat de Inter! Cum s-a descurcat românul

Cosmin Cioboata

Publicat 16/09/2020 la 09:18 GMT+3

Ionuț Radu a apărat poarta lui Inter în meciul amical cu Lugano, câștigat de formația lui Antonio Conte cu 5-0.

Ionuț Radu, portarul lui Inter

Credit imagine: Getty Images

Ionuț Radu a fost introdus la pauză în locul lui Handanovic și a reușit să încheie partida fără să primească gol. Pentru italieni au marcat Dalbert, Kecskes (autogol), Lautaro Martinez (dublă) și Lukaku.
Goalkeeper-ul român a fost adus la academia lui Inter în 2013, urmând ca 3 ani mai târziu să ajungă la prima echipă a "nerazzurrilor". Cu toate acestea, Radu a evoluat într-un singur meci oficial pentru formația din Milano. Se întâmpla în sezonul 2015/2016, într-o partidă din campionatul Italiei, împotriva lui Sassuolo. La vremea respectivă, Radu bifa numai 18 minute pe teren.
De-a lungul timpului, internaționalul român a fost împrumutat la Avelino, Genoa și Parma. Radu a avut evoluții promițătoare la Genoa și a devenit titular. Lucrurile s-au schimbat însă în momentul sosirii lui Mattia Perin, de la Juventus. Radu n-a mai intrat în planurile celor de la Genoa, iar în cele din urmă a ajuns la Parma, tot sub formă de împrumut.

Radu a revenit la Inter, iar Conte pare dispus să-l păstreze

Radu n-a primit vreo șansă la Parma, iar în final a fost adus înapoi la Inter. Potrivit presei din Peninsulă, oficialii de pe Giuseppe Meazza sunt hotărâți să-l păstreze pe portarul român la echipă, pentru a-i face concurență titularului Handanovic.
La ora actuală, Ionuț Radu este cotat la 8 milioane de euro de transfermarkt.com. Portarul de 23 de ani a adunat 14 selecții la naționala U21 a României, alături de care a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret din 2019. El a fost convocat și la prima reprezentativă, însă n-a apucat să debuteze.
Inter va debuta în noul sezon din Serie A pe 26 septembrie, pe teren propriu, împotriva Fiorentinei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo