Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, 9 "saveuri" pe terenul lui Juve. Ronaldo, gol decisiv din penalty, în minutul 90+6

Cristian Mihală

Actualizat 31/10/2019 la 00:36 GMT+2

Ionuț Radu a făcut o partidă bună contra lui Juventus, chiar la Torino. Chiar și așa, campioana Italiei s-a impus cu 2-1, după un penalty în minutul 90+6, transformat de Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo (Juventus - Genoa)

Credit imagine: Getty Images

"Grifonii" păreau victime sigure în deplasarea cu Juventus, mai ales că "Bătrâna Doamnă" voia să răzbune egalul de runda trecută, când a remizat, scor 1-1, pe terenul codașei Lecce. Un nou rezultat negativ împotriva unei formații din subsolul clasamentului, de această dată pe teren propriu, părea improbabil.
Și, totuși, cu un Ionuț Radu imperial, Genoa a fost la câteva zeci de secunde de a reuși marea surpriză. Portarul nostru a fost excelent în multe momente, reușind nu mai puțin de 9 intevenții decisive (dar a bifat și o gafă, la golul care dezghețat tabela), într-un meci în care, e adevărat, Juventus nu a strălucit.

Juventus, aproape o repriză cu om în plus

Misiunea oaspeților a fost cu atât mai complicată cu cât din minutul 51 au evoluat în 10, după ce Cassata a fost eliminat pentru cumul de galbene. Scorul era atunci 1-1, după ce Bonucci a deschis scorul pentru gazde (la o ieșire greșită a lui Ionuț Radu), în timp ce Kouame a restabilit egalitatea, înainte de pauză.
Juve părea să nu găsească, însă, calea spre gol, Ionuț Radu având o intervenție senzațională la Bernadeschi și încă o paradă foarte bună la șutul lui Douglas Costa. Mai mult, din minutul 87 arbitrul Antonio Giua a restabilit echilibrul numeric, după ce i-a arătat lui Rabiot al doilea galben.
În prelungiri, Ronaldo a marcat, însă reușita a fost anulată de VAR, pentru un offside clar. Cu toate astea, în minutul 90+6 arbitrul a dictat penalty pentru Juve, după ce Sanabria l-a faultat pe golgheterul portughez al piemontezilor. Deși mai multe reluări au arătat că Ronaldo a accentuat căderea, se pare că a existat un mic contact, astfel că arbitrajul video nu a modificat decizia inițială.
De la 11 metri, Ronaldo nu a ratat, deși Ionuț Radu a ghicit colțul și mai avea nevoie de doar câțiva centimetri pentru a respinge balonul.
Juve revine astfel pe primul loc, după un meci dramatic, după ce pentru 24 de ore Inter s-a bucurat de fotoliul de lider. De partea cealaltă, Genoa e pe 17, cu doar 8 puncte acumulate, însă senzația generală a fost că la Torino echipa lui Ionuț Radu merita o remiză.

Celelalte rezultate înregistrate miercuri, în Serie A

  • Napoli - Atalanta 2-2
  • Cagliari - Bologna 3-2
  • Lazio - Torino 4-0
  • Sampdoria - Lecce 1-1
  • Sassuolo - Fiorentina 1-2
  • Udinese - Roma 0-4
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo