Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu va avea un nou antrenor la Genoa | Thiago Motta, numit în funcția de antrenor principal

Adrian Roman

Actualizat 22/10/2019 la 12:38 GMT+3

Thiago Motta, fostul jucător al celor de la FC Barcelona, Internazionale Milano și Paris Saint-Germain, a fost numit în funcția de antrenor al celor de la Genoa, echipă clasată în acest moment pe penultimul loc al clasamentului din actualul sezon al Serie A. Astfel, italianul se va afla la prima experiență ca principal, după ce în trecut a pregătit reprezentativa U19 a campioanei Franței.

Thiago Motta 04-2015

Credit imagine: AFP

Tehnicianul italian născut în Brazilia, în vârstă de 37 de ani, a primit o ofertă de instalare pe banca tehnică a genovezilor în cursul zilei de ieri, oferta fiind între timp acceptată, iar astăzi urmează să conducă prima ședință de antrenament în calitate de antrenor.
Astfel, Motta se întoarce pe stadionul Luigi Ferraris, după ce, ca jucător, a evoluat în 27 de partide în sezonul 2008-09 din Serie A pentru ”grifon”, marcând șase goluri.
Absolvent al școlii de antrenori Coverciano, Thiago Motta a luat parte la întâlnirea alături de Enrico Preziosi, președintele clubului Genoa, pentru a stabili ultimele detalii contractuale.
La scurt timp după ce negocierile au fost finalizate cu succes, Motta a oferit primele sale cuvinte în calitate de tehnician al celor de la Genoa.
Genoa este destinul meu. Acest club emană toată afecțiunea și recunoștința de care am nevoie, iar în momentul în care am primit oferta din partea domnului Enrico Preziosi, nu a trebuit să stau mult pe gânduri. Abia aștept să îmi intru în atribuții aici.
Printre colaboratorii lui Thiago Motta în prima sa experiență ca antrenor principal se vor alătura Dario Canovi și fiul său, Alessandro, cel din urmă având sarcina de a-i fi supervizor tatălui său.
Enrico Preziosi, președintele genovezilor, s-a arătat extrem de încântat de numirea lui Thiago Motta ca antrenor al echipei ce, în sezonul precedent din Serie A, s-a salvat in extremis de la retrogradare, în urma unei lupte în care a mai fost implicată și Empoli.
Are idei clare și o calitate înaltă. Sunt foarte sigur că va surpinde, în mod plăcut, pe toată lumea. Are aceeași determinație pe care o avea și când era jucător. Este un om cu foarte multă personalitate pozitivă. Cunoaște Genoa foarte bine, a văzut toate meciurile echipei în acest sezon și știe ce trebuie să facă pentru a o revitaliza.
Din staff-ul tehnic al lui Thiago Motta vor face parte Alessandro Pilati, Alessio Scarpi și Raggio Garibaldi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo