Tehnicianul italian născut în Brazilia, în vârstă de 37 de ani, a primit o ofertă de instalare pe banca tehnică a genovezilor în cursul zilei de ieri, oferta fiind între timp acceptată, iar astăzi urmează să conducă prima ședință de antrenament în calitate de antrenor.
Astfel, Motta se întoarce pe stadionul Luigi Ferraris, după ce, ca jucător, a evoluat în 27 de partide în sezonul 2008-09 din Serie A pentru ”grifon”, marcând șase goluri.
Absolvent al școlii de antrenori Coverciano, Thiago Motta a luat parte la întâlnirea alături de Enrico Preziosi, președintele clubului Genoa, pentru a stabili ultimele detalii contractuale.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00
La scurt timp după ce negocierile au fost finalizate cu succes, Motta a oferit primele sale cuvinte în calitate de tehnician al celor de la Genoa.
Genoa este destinul meu. Acest club emană toată afecțiunea și recunoștința de care am nevoie, iar în momentul în care am primit oferta din partea domnului Enrico Preziosi, nu a trebuit să stau mult pe gânduri. Abia aștept să îmi intru în atribuții aici.
Printre colaboratorii lui Thiago Motta în prima sa experiență ca antrenor principal se vor alătura Dario Canovi și fiul său, Alessandro, cel din urmă având sarcina de a-i fi supervizor tatălui său.
Enrico Preziosi, președintele genovezilor, s-a arătat extrem de încântat de numirea lui Thiago Motta ca antrenor al echipei ce, în sezonul precedent din Serie A, s-a salvat in extremis de la retrogradare, în urma unei lupte în care a mai fost implicată și Empoli.
Are idei clare și o calitate înaltă. Sunt foarte sigur că va surpinde, în mod plăcut, pe toată lumea. Are aceeași determinație pe care o avea și când era jucător. Este un om cu foarte multă personalitate pozitivă. Cunoaște Genoa foarte bine, a văzut toate meciurile echipei în acest sezon și știe ce trebuie să facă pentru a o revitaliza.
Din staff-ul tehnic al lui Thiago Motta vor face parte Alessandro Pilati, Alessio Scarpi și Raggio Garibaldi.
Serie A
Massimo Ferrero, preşedintele Sampdoriei, unde joacă Drăgușin, a fost arestat
06/12/2021 LA 15:04
Serie A
Scandal Allegri - Morata, în momentul schimbării: "Mai bine taci!". Ce s-a întâmplat la Juve-Genoa
06/12/2021 LA 08:28