Din contră, situația este îngrozitoare în Italia, din cauza numărului uriaș de cazuri confirmate (128.948) și decese (15.887) înregistrate până la ora actuală.
Foarte multe domenii din Italia au fost afectate din punct de vedere financiar de pandemie, iar aici se încadrează și fotbalul. În prezent, cluburile din Serie A negociază tăierea salariilor în următoarea perioadă, împreună cu jucătorii lor și cu Asociația Fotbaliștilor din Italia. Maurizio Setti, președintele lui Hellas Verona, consideră că trebuie făcut un compromis din partea ambelor tabere, astfel încât să fie menținut echilibrul financiar al echipelor.

Setti: "Suntem ca într-o situație de război"

Fotbal
Pandemia generează propuneri unice în fotbalul mondial: "Meciuri fără lovituri libere și cornere"
06/04/2020 LA 09:30
Setti a caracterizat situația actuală din Italia drept una întâlnită în timpul războiului, motiv pentru care toată lumea trebuie să acționeze în spirit colectiv:
"Poziția noastră actuală este foarte simplă. Suntem ca într-o situație de război, așa că trebuie să rămânem calmi, să ne așezăm împreună la masă și să găsim o soluție care să mulțumească ambele părți. Ceea ce se întâmplă în prezent afectează întreaga lume a fotbalului, așa că am încredere că nu vor exista probleme în luarea unei decizii alături de jucătorii mei. Sunt oameni buni.
Sper să fie reluat sezonul curent. Încheierea campionatului ar reprezenta un prilej de bucurie pentru populația italiană, care este îndrăgostită de fotbal. Îmi doresc ca sezonul să fie finalizat pe teren și ușor ușor să revenim la normalitate.", a spus Setti, pentru Sky Sports Italia.
Sezonul curent din Serie A a fost suspendat pe 9 martie. În prezent, Federația Italiană de Fotbal caută cele mai bune soluții astfel încât campionatul să fie încheiat pe teren. Președintele Gabriele Gravina a declarat recent că sezonul trebuie să fie finalizat, indiferent de dată.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
IERI LA 08:32
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00