În vârstă de 41 de ani, Andrea Pirlo a avut o carieră de fotbalist legendară, în care a reușit să câștige tot ce era posibil, începând cu UEFA Champions League și terminând cu Cupa Mondială. De-a lungul celor 4 ani petrecuți ca mijlocaș la Juventus, a devenit campion al Italiei și și-a trecut în palmares o Cupă și două Supercupe.
Totuși, în ciuda faptului că era un regizor pe teren, nimic nu părea să îl recomande pentru a antrena o formație cu asemenea istorie și pretenții, atât de devreme. Și, totuși, familia Agnelli i-a oferit șansa carierei. Mulți au considerat că aducerea unui antrenor fără experiență înseamnă că Juve va începe reconstrucția, dar Zola este de părere că Pirlo poate continua seria fantastică a bianconerilor, având calități impresionante.
"O mutare strălucitoare. Vorbim despre un mare campion care are cunoștințe superioare despre fotbal. Desigur, nu este suficient, rolul de antrenor necesită și alte talente. Dar eu cred că le posedă și, lipsa de experiență, va fi compensată de prezența lui Bertelli și Igor Tudor, pe bancă (n.r. cei doi secunzi ai lui Pirlo sunt extrem de bine văzuți de specialiștii din fotbalul italian). Andrea va crește rapid, alegerea oficialilor a fost una curajoasă și sunt convins că răsplata va fi pe măsură", a spus Zola pentru Corriere della Sera.
Fotbal
Moștenirea pe care Mircea Lucescu o lasă fotbalului românesc
15/12/2021 LA 12:57

Zola, despre demiterea lui Sarri de la Juventus

Zola a colaborat cu Maurizio Sarri, fostul tehnician al bianconerilor, un an la Chelsea. Italianul a câștigat al 9-lea titlu consecutiv în Serie A pentru formația piemonteză, dar oficialii au cosiderat că nu este omul potrivit.
Eliminarea prematură din Champions League, dar mai ales jocul prestat în acest an (mulți au considerat că Juve nu a mai arătat atât de rău, în special în defensivă, de pe vremea când evolua în Serie B, după scandalul Calcipoli) au făcut ca tehnicianul italian să nu mai primească șanse.
"Am vorbit despre ce s-a întâmplat cu Maurizio. Juventus e o echipă solicitantă și uneori nu e suficient să câștigi", a mai spus Zola.
Fotbal
Rădoi, întrebat dacă anunțul plecării sale de la națională nu i-a zăpăcit pe jucători
10/11/2021 LA 12:57
Fotbal
Scholes distruge un star de la United: "La 35 de ani cineva va trebui să îl țină de mână pe teren"
03/11/2021 LA 08:47