Articol scris de Romeo Ene
Fanii de pe "Bătrânul Continent", precum și multe personalitățil din lumea fotbalului și-au exprimat nemulțumirea față de noua competiție, care ar urma să adâncească ireparabil "prăpastia" dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Juventus este una dintre cele mai afectate echipe de această decizie, mai ales după ieşirea cluburilor din Premier League. Acţiunile italienilor au înregistrat miercuri o scădere de 11,06%, asta după ce luni crescuseră cu 17,85%.
Serie A
"Bijuteria Mihăilă străluceşte și vede Champions League". Românul, aproape de lovitura carierei
IERI LA 07:46

#ETalks Super Liga a fost destrămată. Ce urmează?

Acţiunile lui Juventus au scăzut considerabil

Aseară, mai multe cluburi implicate în proiect au făcut un pas înapoi, iar presiunea de pe umerii board-ului din Super Ligă a devenit insuportabilă. Toate cele 6 echipe din Premier League - Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham - s-au retras din proiect aseară.
Pe lângă cele 6 cluburi din Premier League, și Inter și-a anunțat ieșirea din Super Ligă, în timp ce AC Milan, Juventus și cele 3 formații din La Liga - Barcelona, Real Madrid și Atletico - au așteptat să fie anunțată poziția oficială.
Luni, în ziua lansării competiţiei, acţiunile clubului condus de Agnelli crescuseră cu 17,85%, însă după avalanşa de critici, competiţia a fost suspendată, iar acţiunile au scăzut cu 11,06%. Acţiunile, care au început să aibă un curs descendent încă de marţi, au ajuns miercuri dimineaţă la un preţ unitar de 0,776 euro, reprezentând o scădere de 11,06%. Echipa italiană are o capitalizare bursieră de 1,027 miliarde de euro şi un volum de active de 11,4 milioane de euro.

Proiectul Super Ligii Europei a fost abandonat la presiunea fanilor de pretutindeni

Serie A
Allegri, criză de nervi după meciul cu Milan: "La dracu! Și ei vor să joace pentru Juventus..."
21/09/2021 LA 05:34
Serie A
Sampdoria - Inter 2-2. Radu Drăgușin "uitat" pe banca de rezerve
12/09/2021 LA 14:24