12 cluburi răsunătoare au anunțat că vor înființa o nouă competiție, denumită Super Liga Europeană, și nu vor mai participa în Champions League. Echipele implicate sunt Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter și AC Milan.

Juventus, Milan și Inter vor să continue în Serie A, chiar dacă vor juca în Super Liga Europeană

UEFA le-a oferit o replică puternică la ședința desfășurată astăzi. Forul suprem a amenințat cele 12 cluburi cu excluderea din toate competițiile și a anunțat că jucătorii implicați vor primi interdicție de la Campionatele Europene și Mondiale.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Ca urmare a ultimelor decizii care ar urma să schimbe cursul fotbalului, board-ul din Serie A a stabilit o ședință de urgență pentru a discuta cu oficialii lui Juventus, Inter și Milan.
În ciuda amenințărilor din partea UEFA, cele 3 cluburi au anunțat că își doresc să joace în continuare în Serie A, chiar dacă vor evolua și în Super Ligă, anunță Sky Italia.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?

Ce a spus Ceferin despre echipele implicate în Super Liga Europeană

Ceferin, președintele UEFA, a avut o reacție vehementă la adresa celor 12 cluburi care vor să se rupă de sub egida UEFA și să înființeze Super Liga Europei, amenințând încă o dată că vor fi luate măsuri foarte aspre împotriva acestora și a jucătorilor dacă planul va continua.
"Sunt momente dramatice și cruciale. Am început un proiect de modernizare a competițiilor noastre. Am avut sprijinul ECA. Toate cluburile sunt calificate pe merit, nu e ca și cum ar fi un circuit închis. Participarea în Liga Campionilor depinde de rezultate din iarbă. Fotbalul trebuie să fie unit în fața acestei nenorociri cauzate de unele cluburi cu interese particulare. Lumea fotbalului este unită, federațiile sunt unite, societatea este unită. Nu vom permite această schimbare. Este un plan cinic. Jucătorii care participă la această ligă închisă nu vor putea juca la echipele lor naționale.", a declarat Ceferin, citat de as.com.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Ceferin îi acuză direct pe Ed Woodward, Florentino Perez și Andrea Agnelli

Președintele UEFA a mers și mai departe și a menționat că ideea înființării Super Ligii Europei este mai veche, menționându-i pe Florentino Perez (președintele lui Real Madrid) și pe Andrea Agnelli (președintele lui Juventus) printre cei care au pus la cale acest plan.
"Ideea Super Ligii a început înainte de COVID. A fost inițiată de mult timp la dorința lui Florentino Perez și Andrea Agnelli. Acest lucru este extrem de narcisist, nu are nicio legătură cu pandemia sau cu orice altceva. Am vorbit cu ei și ne-au cerut întotdeauna mai mult timp de gândire privind noul format din Champions League.
Competițiile noastresunt deschise. Super Liga este o competiție închisă. Este o propunere rușinoasă și egoistă. Este o insultă gravă în fața tuturor iubitorilor de fotbal.", a tunat Ceferin la conferința de presă de după ședința UEFA.
Nici președintele lui Manchester United, ED Woodward, nu a scăpat de critici din partea șefului UEFA: "Ed Woodward m-a sunat joi și mi-a spus că susține reformele din Champions League, cu care a fost de acord, deși era îngrijorat de regula fair-play-ului financiar. Apoi mi-a spus că se va întoarce să vorbească cu mine peste o oră, dar și-a închis telefonul."
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51