Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus riscă să piardă o avere după demiterea lui Sarri. Ce sumă trebuie să-i plătească torinezii

Nicu Savin

Publicat 09/08/2020 la 16:32 GMT+3

Aventura lui Maurizio Sarri la Juventus s-a încheiat după numai un sezon. Antrenorul a fost demis după eliminarea din optimile Champions League contra celor de la Lyon, dar tehnicianul italian ar putea încasa compensații în valoare de aproximativ 30 de milioane de €.

Maurizio Sarri a fost demis de la Juventus, dar își va încasa în continuare salariul până la găsirea unui nou angajament

Credit imagine: Getty Images

Juventus l-a dat afară pe Maurizio Sarri și l-a numit deja pe Andrea Pirlo pe banca tehnică, dar acest lucru i-ar putea costa pe torinezi o sumă imensă.
Maurizio Sarri

Sarri își încasează salariul în continuare

În vara trecută, Sarri a semnat cu Juventus pentru 3 sezoane, dar "Bătrâna doamnă" a decis să rupă această înțelegere după rezultatele nesatisfăcătoare din acest sezon. Câștigarea campionatului nu este sificentă la Juventus, iar pierderea finalei Cupei Italiei, dar mai ales eliminarea prematură din Champions League de Lyon i-au fost fatale lui Sarri.
Dacă pe partea sportivă aventura lui Sarri la Juventus s-a încheiat într-un mod nedorit, din punct de vedere financiar tehnicianul de 61 de ani are de ce să fie mulțumit. În contractul lui Sarri era prevăzută o clauză conform căreia Juventus trebuie să-i plătească în continuare salariul acestuia, dacă îl va demite.
Acest lucru este valabil până în momentul în care antrenorul își va găsi un nou angajament, iar dacă Sarri nu va semna cu o altă echipă în următorii 2 ani, acesta va încasa cele 30 de milioane de € aferente salariului pe care îl avea la Juventus.
Andrea Pirlo, l'ultimo capolavoro (2018)

Juventus l-a numit pe Pirlo ca antrenor

Pirlo a jucat pentru Juventus în perioada 2011-2015, reușind să câștige 7 trofee. Fostul mijlocaș ar fi trebuit să înceapă mandatul de antrenor al echipei U23 a "Bătrânei Doamne", dar planurile au fost date peste cap și Pirlo a fost numit pe banca echipe mari.
Deși în presa italiană s-au vehiculat mai multe nume pentru înlocuirea lui Sarri, precum Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane sau Simone Inzaghi, conducătorii "bianconerri"-lor s-au hotărât să îl numească pe Andrea Pirlo pe banca echipei.
Mutarea este una riscantă din cauza faptului că fostul mijlocaș este lipsit de experiență, dar cariera sa fabuloasă de fotbalist îl recomandă pe Pirlo ca un posibil mare antrenor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo