Aflată în plină criză după ultimele meciuri slabe din campionat, Napoli a reușit să învingă liderul din Serie A și să urce pe locul 10, la 4 puncte în spatele primei poziții care asigură accesul în cupele europene.
Venită ca mare favorită pe San Paolo, Juventus a avut parte de un meci mult mai dificil decât se așteptau jucătorii lui Maurizio Sarri. Zielinski a deschis scorul în minutul 63, după o respingere nefericită a lui Szczesny în fața porții. Insigne a dublat avantajul napoletanilor cu un voleu minunat din careu.
Cristiano Ronaldo a redus din diferență în minutul 90 și a reaprins speranțele fanilor lui Juve. Napoli a ținut însă excelent de rezultat și a bifat prima victorie pe teren propriu din campionat, de la meciul cu Verona din luna octombrie.
Serie A
Napoli revine pe 1 în Serie A, după un succes dramatic, în minutul 90+4, pe terenul lui Lazio
27/02/2022 LA 21:50
https://i.eurosport.com/2020/01/27/2763115.jpg

Napoli încearcă să iasă din criză

Napoli pare să fi trecut cel puțin pentru moment peste perioada slabă din ultimele luni. Apogeul negativ a fost atins după ultimul meciul cu Fiorentina din Serie A, pierdut de trupa lui Gattuso cu 2-0. La finalul confruntării, jucătorii lui Napoli au decis să intre în cantonament de urgență.
De cealaltă parte, Juventus n-a profitat de remiza înregistrată de Inter, principala contracandidată în lupta pentru titlu. La finalul meciului, Maurizio Sarri a recunoscut că jocul echipei sale a fost complet lipsit de intensitate:
"Am fost pasivi de-a lungul întregii partide. Ne-am gândit că putem să jucăm într-un ritm lent, cu câte 5 atingeri de balon și cu spații mari între linii. Am abordat greșit situația, n-am avut intensitate și spre final am căzut psihic și fizic. Echipa din această seară nu a fost Juventus pe care o știu eu. I-am lăsat lui Napoli posibilitatea să câștige cu un minimum de efort. Parcă eram în slow-motion, a fost o seară total nereușită.", a spus Maurizio Sarri.
https://i.eurosport.com/2020/01/26/2762915.jpg

Inter, doar remiză cu Cagliari

Nici Inter nu a avut parte de o partidă reușită în ultima etapă din Serie A, în compania lui Cagliari. Confruntarea de pe Giueseppe Meazza s-a încheiat 1-1, iar formația lui Conte a ratat șansa să se apropie de liderul Juventus. Lautaro Martinez a deschis scorul în minutul 29, după ce a reluat minunat cu capul centrarea lui Ashley Young, fundașul adus în această iarnă de la Manchester United.
Fostul mijlocaș al lui Inter, Nainggolan, a restabilil egalitatea cu 12 minute înainte de final, cu un șut deviat la care Handanovic n-a putut să intervină.
După 21 de etape, Juventus este lider în Serie A, cu 51 de puncte. Podiumul este completat de Inter (48p) și Lazio (46p), însă formația din Roma are un meci mai puțin disputat.

Clasamentul din Serie A (TOP 6):

  • 1. Juventus 51p
  • 2. Inter 48p
  • 3. Lazio 46p
  • 4. AS Roma 39p
  • 5. Atalanta 38p
  • 6. Cagliari 31p
League Cup
DRA-MA-TIC! Liverpool a câștigat Cupa Ligii, după 11-10 la lovituri de departajare, cu Chelsea
27/02/2022 LA 19:31
Premier League
Chelsea scapă, în sfârşit, de Kepa. Cine îi întinde o mână de ajutor celui mai scump portar din lume
21/12/2021 LA 09:28