articol de Alex Ivan
Primăria din Milano va oferi verdictul final cu privire la proiectele pentru construirea unui nou stadion în districtul San Siro până la data de 15 ianuarie. Cotidianul Corriere Milano a dezvăluit întreg planul de modernizare a zonei. Două firme de construcții, una americană și una italiană, au dezvoltat proiecte diferite și doar unul dintre ele va primi undă verde la final.

Districtul San Siro va fi complet modernizat

Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Proiectul americanilor de la organizația Populous poartă numele Cattedrale”. Design-ul dezvoltat de aceștia aduce un tribut faimoasei Catedrale și Galeriilor din Milano. Cel de-al doilea plan a fost conceput de firma italiană Manica-Sportium-Cmr" și se numește Anelli”. Se preconizează că proiectul ce va avea câștig de cauză la final este cel lansat de americani. Până atunci însă, Inter și Milan încearcă să mai câștige timp. Renovarea Meazza, infrastructura și noul parc însumează aproximativ 20-30 de milioane de euro. Oficialii celor două cluburi vor să se asigure că nu va exista niciun recurs ce poate bloca proiectul din partea asociațiilor și comitetelor cetățenești sau a partidelor politice.

San Siro va fi demolat

Dacă planul va primi aprobare, Inter și Milan vor avea nevoie de aproape 80 de milioane de euro pentru modernizarea întregului district. Încasările anuale ale celor două formații ating 131 de milioane de euro (sunt incluse aici și veniturile din vânzarea biletelor), iar costurile pentru mentenanță se ridică la 25 de milioane de euro. În acest sens, Inter și Milan ar trebui să beneficieze de resursele financiare necesare.
Lucrările se vor desfășura pe parcursul a șase ani și opt luni, iar proiectul constă în demolarea actualului San Siro. Va fi păstrat doar primul inel al sectorului portocaliu și turnul în care se află muzeul celor două cluburi. Legendarul stadion a fost inaugurat în 1926 și a găzduit meciuri de la Campionatele Mondiale, cât și finale de cupe europene.
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58