Adus la Inter la începutul sezonului trecut, Antonio Conte părea să fie omul capabil să oprească hegemonia lui Juventus. Nu s-a întâmplat așa, iar oficialii nerazzurrilor cochetează tot mai serios cu ideea înscăunării lui Allegri, și el fost antrenor al lui Juve, în prezent liber de contract.
Povestea de dragoste dintre Inter și Conte s-ar putea sfârși mai repede decât au anticipat mulți. Atât SportMediaset, cât și Tuttosport vorbesc despre posibilitatea ca părțile să își strângă mâna la finalul acestui sezon. Pe de-o parte, Beppe Marotta, managerul general al formație lombarde, pare să își fi pierdut încrederea în tehnician, pe de alta acesta amenință că va pleca dacă nu i se va pune la dispoziție un buget de transferuri considerabil, cu ajutorul căruia să reducă ecartul existent față de "Bătrâna Doamnă".
Timp de mai bine de jumătate de sezon, Inter a dat impresia că poate fi un adversar incomod pentru Juve. Mâna lui Conte s-a văzut imediat și, chiar dacă jocul nu a încântat mereu, rezultatele au fost de top. Acum, prin comparație cu momentul în care s-a suspendat sezonul din cauza pandemiei de coronavirus, lucrurile stau total diferit. Inter ocupă locul 4 în Serie A, iar înfrângerea de acasă cu Bologna și egalul cu Verona au agitat foarte mult spiritele.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
IERI LA 06:08

Allegri, înlocuitorul lui Conte la Inter?

Lucrurile au escaladat, iar în acest moment există o posibilitate tot mai serioasă ca tehnicianul să își încheie socotelile cu Inter la finalul stagiunii. Beppe Marotta cochetează tot mai mult cu această idee, mai ales că ar avea șansa să îl aducă pe banca tehnică pe bunul său prieten, Massimiliano Allegri.
În prezent, tehnicianul italian și-a luat un an sabatic, după despărțirea de Juve, dar a anunțat că din toamnă va reveni pe bancă. S-a vorbit despre faptul că Allegri ar urma să meargă în Premier League, cel mai puternic campionat din lume, dar în acest moment cluburile mari din Anglia au staffuri tehnice de calitate, pe care vor miza și în stagiunea viitoare. Pentru fostul antrenor al "Bătrânei Doamne" s-a ivit oportunitatea PSG, unde Leonardo îl vrea neapărat, dar nu e exclus ca oferta lui Inter să fie mai tentantă.
În primul rând, vorbim de un club cu o cu totul altă istorie, iar faptul că ar rămâne în Serie A i-ar oferi lui "Max" un confort suplimentar. Nu în ultimul rând, dorința de revanșă în fața lui Juve ar putea cântări decisiv, italianul având impresia că nu a fost tratat corect, după ce a scris istorie la cârma bianconerilor. Provocarea e una interesantă, mai ales că Inter a dat semnale clare că e dispusă la investiții pentru a câștiga lo scudetto după un deceniu, iar Allegri ar urma să colaboreze cu un om în care are încredere deplină, Beppe Marotta.
Dacă se va ajunge la un numitor comun, Allegri ar deveni al treilea antrenor din istorie care le-ar antrena, de-a lungul timpului, pe Juve, Milan și Inter, după Giovanni Trapattoni și Alberto Zaccheroni.
6 titluri a cucerit Allegri în Serie A ca antrenor, 1 cu Milan și 5 cu Juve. El a dus-o pe "Bătrâna Doamnă" spre două finale de Champions League, ambele pierdute (cu Barcelona, respectiv Real Madrid).
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12