articol de Romeo Ene
Fotbalişti de bază pentru Parma, Man şi Mihăilă vor fi foarte greu de păstrat, în contextul în care italienii vor evolua în Serie B în sezonul următor.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Man şi Mihăilă, transferabili

Jurnaliştii de la ParmaLive au început deja să se gândească la jucătorii care ar putea să părăsească echipa. Printre ei, Gervinho, Kucka, Hernani, Man şi Mihăilă. ’’Primele zvonuri din mercato, va fi o revoluţie forţată’’ este denumirea materialului în care italienii abordează ce se va întâmpla cu unii dintre jucătorii care au contribuit la retrogradarea echipei în eşalonul secund.
‘’Chiar dacă oamenii din conducere și-au exprimat dorința de a păstra cât mai mulți jucători, mai ales pe Dennis Man și pe Valentin Mihăilă, cele două bijuterii din România, se pare că ofertele vor fi studiate cu mare atenție”, precizează jurnaliştii de la ParmaLive.
Directorul sportiv al Parmei, Maurizio Carli, a tras concluziile acestui sezon, iar el este convins că Man şi Mihăilă o vor ajuta pe Parma să revină pe prima scenă a fotbalului italian: ‘’Viitorul lui D'Aversa va fi stabilit în zilele următoare, la fel și al meu. Un singur lucru este cert. Parma va încerca să revină în Serie A cu un nucleu tânăr. Toți acești fotbaliști, de la Man la Mihăilă sau Sohm, vor rămâne. Apoi vom decide cine mai stă și cine pleacă. Avem un lot puternic, iar cei mai buni vor rămâne alături de noi”, a precizat Carli după ce Parma a retrogradat matematic în Serie B.

Parma anunţa că nu se va despărţi de jucătorii importanţi

Formaţia de pe ‘’Ennio Tardini’’ va ţinti revenirea rapidă în Serie A, iar Ribalta a anunţat că pentru a reuşi acest lucru, Parma nu va renunţa la jucătorii valoroşi.
”Direcția noastră va fi clară, indiferent de liga în care jucăm. Nu jucătorii decid dacă pleacă sau nu, ci clubul. Există contracte, indiferent de divizie. Retrogradarea nu schimbă prea mult proiectul nostru. Nu vom fi genul de club de la care jucătorii pot pleca când vor. Aici vom respecta contractele și vom face evaluările necesare, însă liga în care jucăm nu ne va afecta planurile pe termen lung”, a declarat el.
’’Toate echipele au jucători tineri și jucători mai puțin tineri. Nu cred că probleme noastre sunt cauzate de jucătorii tineri. Vreau să iau doar lucrurile pozitive din acest sezon. Am văzut multe meciuri în care Parma conducea cu 2-0 și nu reușea să câștige, prea multe! Nu știu ce s-a întâmplat, dar sigur nu e normal. Vreau să iau lucrurile pozitive și să o luăm de la capăt", a declarat Ribalta, potrivit parmalive.com.
2 goluri şi o pasă decisivă a reuşit Man la Parma, în 14 partide, însă jucătorul transferat de la FCSB pentru 13 milioane de euro va rata finalul sezonului din cauza unei accidentări suferite la partida cu Cagliari.
Celălalt român, Mihăilă, are 4 reuşite şi 2 assist-uri în 17 apariţii, iar cei doi mai au contract cu italienii până în 2025.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51