Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man şi Mihăilă, sfătuiţi de un fost internaţional să plece de la Parma! Care ar fi motivul

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/05/2021 la 17:11 GMT+3

Dennis Man şi Valentin Mihăilă au retrogradat în Serie B cu Parma, cu 4 etape înainte de final, chiar dacă au avut evoluţii apreciate în tricoul italienilor.

Valentin Mihăilă, Dennis Man

Credit imagine: Eurosport

articol de Romeo Ene
Fostul internaţional, Paul Codrea, care a avut peste 100 de apariţii în Serie B, i-a sfătuit pe cei doi români să meargă la o echipă care se află în Serie A.
Totuşi, conducerea Parmei nu este dispusă să renunţe la cei mai importanţi jucători, cu scopul atacării promovării în sezonul viitor.

Serie B, criticată de Paul Codrea

Paul Codrea este de părere că Serie B nu este un campionat care să li se potrivească celor doi români, iar fostul internaţional îi îndeamnă să-şi găsească o formaţie de prima ligă, Serie B fiind un campionat de uzură: ’’Spre surprinderea mea, amândoi s-au integrat repede. La Man chiar nu mă așteptam să o facă, chiar dacă de el îmi plăcea și înainte, are multă calitate.’’
’’Serie B este un campionat de uzură, nu e calitate, nu e bine pentru ei să rămână acolo. Ar fi bine să plece de la Parma. Serie B e un campionat greu. Am jucat acolo câțiva ani. Multă cantitate, dar nu e calitate, e luptă, e bătaie, iar ei doi nu sunt genul acesta. Sigur, nu e un capăt de țară să joci în Serie B, dar e cu totul alt nivel.’’. a afirmat Codrea, la Radio Gold FM.
Fostul jucător român are 44 de de selecţii la naţională şi a trecut pe la mai multe cluburi din Italia, cum ar fi: Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena sau Bari, în 12 ani. El a găsit explicaţia pentru care fotbaliştii români nu reuşesc să se adapteze la fotbalul din străinătate: ’’Ai noștri, mulți, se întorc repede acasă, pentru că aici sunt ținuți în brațe. Evaluarea o fac cei interesați să-i umfle, ei chiar cred că sunt la acea valoare, iar când se confruntă cu jucători cu adevărat valoroși, au probleme mari. Până să plece, nu dau de greu, sunt protejați.’’

Mesajul lui Codrea pentru contestatari

La 8 ani de la retragerea din echipa naţională, Codrea a ţinut să le răspundă celor care considerau că era favorizat de selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă: ’’Mereu s-a spus despre mine că sunt protejatul lui Pițurcă, dar nimeni nu știe câte sacrificii face un sportiv pentru a ajunge în top și, apoi, să rămână acolo. Lumea crede că veneam la națională să câștigăm bani. Greșit! La națională nu câștigi bani, iar astra trebuie să li se explice oamenilor care ne înjură. Noi, dacă veneam la națională, nu ne umpleam de bani. Aveam 100 de euro diurnă. Financiar aveam de câștigat doar la o calificare, dar noi veneam pentru România”, a adăugat Paul Codrea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo