articol de Romeo Ene
Fostul internaţional, Paul Codrea, care a avut peste 100 de apariţii în Serie B, i-a sfătuit pe cei doi români să meargă la o echipă care se află în Serie A.
Totuşi, conducerea Parmei nu este dispusă să renunţe la cei mai importanţi jucători, cu scopul atacării promovării în sezonul viitor.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
26/01/2022 LA 06:40

Serie B, criticată de Paul Codrea

Paul Codrea este de părere că Serie B nu este un campionat care să li se potrivească celor doi români, iar fostul internaţional îi îndeamnă să-şi găsească o formaţie de prima ligă, Serie B fiind un campionat de uzură: ’’Spre surprinderea mea, amândoi s-au integrat repede. La Man chiar nu mă așteptam să o facă, chiar dacă de el îmi plăcea și înainte, are multă calitate.’’
’’Serie B este un campionat de uzură, nu e calitate, nu e bine pentru ei să rămână acolo. Ar fi bine să plece de la Parma. Serie B e un campionat greu. Am jucat acolo câțiva ani. Multă cantitate, dar nu e calitate, e luptă, e bătaie, iar ei doi nu sunt genul acesta. Sigur, nu e un capăt de țară să joci în Serie B, dar e cu totul alt nivel.’’. a afirmat Codrea, la Radio Gold FM.
Fostul jucător român are 44 de de selecţii la naţională şi a trecut pe la mai multe cluburi din Italia, cum ar fi: Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena sau Bari, în 12 ani. El a găsit explicaţia pentru care fotbaliştii români nu reuşesc să se adapteze la fotbalul din străinătate: ’’Ai noștri, mulți, se întorc repede acasă, pentru că aici sunt ținuți în brațe. Evaluarea o fac cei interesați să-i umfle, ei chiar cred că sunt la acea valoare, iar când se confruntă cu jucători cu adevărat valoroși, au probleme mari. Până să plece, nu dau de greu, sunt protejați.’’

Mesajul lui Codrea pentru contestatari

La 8 ani de la retragerea din echipa naţională, Codrea a ţinut să le răspundă celor care considerau că era favorizat de selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă: ’’Mereu s-a spus despre mine că sunt protejatul lui Pițurcă, dar nimeni nu știe câte sacrificii face un sportiv pentru a ajunge în top și, apoi, să rămână acolo. Lumea crede că veneam la națională să câștigăm bani. Greșit! La națională nu câștigi bani, iar astra trebuie să li se explice oamenilor care ne înjură. Noi, dacă veneam la națională, nu ne umpleam de bani. Aveam 100 de euro diurnă. Financiar aveam de câștigat doar la o calificare, dar noi veneam pentru România”, a adăugat Paul Codrea.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29