Maurizio Sarri a câștigat titlul cu Juventus în sezonul trecut, dar a fost totuși demis, în special din cauza eliminării premature din Champions League, dar și a jocului neconvingător al echipei. Pentru Juventus nu a fost deloc ieftină demiterea lui Sarri, deoarece torinezii sunt obligați să-i plătească acestuia în continuare salariul, până când va semna cu o altă echipă. Probabil acesta a fost motivul pentru care managerul a refuzat mai multe oferte pe parcursul acestui sezon, dar revenirea sa pe bancă este foarte aproape.
Conform Calcio Mercato, AS Roma este viitoarea sa formație. Dicuțiile dintre cele 2 părți au început în urmă cu mai multă vreme, după meciul pierdut de Roma în Cupa Italiei contra Speziei, oficialii capitolinilor fiind hotărâți încă de pe atunci să renunțe la Paulo Fonseca.
Pretențiile Romei erau mult mai mari pentru acest sezon, dar rezultatele nu au venit și șansele de a prinde un loc de Champions League sunt reduse. "Giallorossii" sunt în sferturile Europa League, dar potrivit sursei citate nici măcar câștigarea acestei competiții nu i-ar salva postul lui Fonseca.
Serie A
Lazio câștigă pe terenul Atalantei și urcă pe podium în Serie A, după ce a oprit seria gazdelor
23/10/2022 LA 17:54

Maurizio Sarri, aproape de a prelua AS Roma

Astfel, romanii s-au orientat către Sarri, un antrenor pe care îl consideră potrivit pentru filosofia clubului. Eșecurile sale în mandatele de la Chelsea și Juventus nu îi sperie pe oficialii Romei, ei fiind dispuși să îi ofere timp pentru a-și implementa stilul. La Napoli, Sarri a demonstrat că poate construi o echipă care să lupte la titlu, iar acesta este și obiectivul Romei în următorii ani, mai ales că forțele par să se fi echilibrat serios în Serie A odată cu regresul lui Juventus.
La Roma, Sarri nu ar mai avea o concentrație mare de vedete cum s-a întâmplat la Chelsea sau Juventus, astfel că ar gestiona mai ușor vestiarul, având posibilitatea să lucreze cu jucători pe care să-i modeleze după ideile sale. Negocierile cu Roma sunt foarte avansate, antrenorul fiind încântat de proiectul propus. Totuși, acesta are o ofertă și de la Fiorentina, dar și alte 2 propuneri din afara Italiei.
Maurizio Sarri și-a început cariera de antrenor la Tegoleto (Liga a 4-a din Italia) și a activat mulți ani în ligile inferioare din Italia. Managerul a atras atenția prima dată între 2012 și 2015, pe când o antrena pe Empoli, făcând apoi pasul la Napoli. Chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu la cârma echipei napoletane, stilul său a impresionat și a fost numit pe banca lui Chelsea. Aventura sa pe Stamford Bridge s-a încheiat după numai un sezon, deși a câștigat Europa League. Ulterior a semnat cu Juventus, echipă cu care și-a trecut în palmares primul titlu de campion, dar a fost demis la finele stagiunii trecute și de atunci a stat departe de fotbal.
https://i.eurosport.com/2021/03/30/3020534.jpg
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Serie A
#Voce Serie A revine cu nopțile ei magice
13/08/2022 LA 08:03