Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Maurizio Sarri poate să intre în istoria Serie A! Ce record urmează să doboare italianul

Vlad Dumitrescu

Actualizat 26/07/2020 la 18:09 GMT+3

Juventus este aproape să cucerească al 9-lea titlu consecutiv în această seară dacă o va învinge pe Sampdoria, însă antrenorul torinezilor, Maurizio Sarri, poate intra și el în istorie.

Juventus head coach Maurizio Sarri.

Credit imagine: Getty Images

Astfel, conform Football Italia, Maurizio Sarri poate să devină cel mai bătrân antrenor care a cucerit titlul în Serie A.
Sarri are un singur trofeu în toată cariera până acum, Europa League câștigată cu Chelsea sezonul trecut. Acum, la 61 de ani și șase luni, el poate deveni cel mai bătrân antrenor care a câștigat Serie A. Recordul precedent a fost stabilit de Nils Liedholm la Roma în 1963, la 60 de ani și șapte luni.
Totuși, acela era al doilea Scudetto al lui Liedholm, după ce a câștigat acest trofeu cu Milan în 1979, în timp ce pentru Sarri ar fi o premieră. Al doilea cel mai bătrân în acest moment este Vujadin Boskov, cel care a cucerit titlul cu Sampdoria în 1991.
Fulvio Bernadini avea 58 de ani când a luat titlul cu Bologna în 1964 și Lajos Czeizler avea 57 de ani când a ieșit campion cu Milan în 1951.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo