Articol scris de Romeo Ene
Lukaku a avut numai cuvinte de laudă pentru Conte, afirmând că tehnicianul a avut un impact pozitiv asupra carierei sale. Atacantul trecea printr-o perioadă nefastă la Manchester United, înainte ca Antonio Conte să-l aducă la Inter, unde a făcut un sezon fabulos, marcând 24 de goluri în campionat.
Vârful lui Inter a mărturisit că Antonio Conte l-a "schimbat" ca jucător, iar belgianul şi-a luat la revedere de la antrenor într-un mod emoţionant. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a petrecut doi ani pe banca nerazzurrilor şi i-a condus către câştigarea primului titlu după 11 ani, punând capăt dominaţiei lui Juventus.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08

Lukaku, recunoscător lui Conte

În ciuda sezonului de succes pe care l-a avut, Conte a decis să plece de la Inter, după ce preşedintele clubului, Steven Zhang, i-a spus că bugetul salarial va trebui redus cu 20%, iar clubul va trebui să genereze vânzări de jucători în valoare de 86,5 milioane de lire sterline din cauza gravelor probleme financiare.
Lukaku a fost adus la Inter la dorinţa lui Conte, în 2019, contra unei sume fabuloase, 74 de milioane de lire sterline, după ce belgianul trecea printr-o perioadă nefastă la Manchester United. Atacantul a impresionat sub comanda fostului antrenor de la Inter, marcând de 64 de ori în 95 de apariţii şi i-a mulţumit pentru că l-a ajutat să-şi schimbe cariera în bine.
"În 2014 am vorbit pentru prima dată şi s-a creat o legătură între noi încă de atunci. Am avut multe momente în care am lucrat împreună, dar doar Dumnezeu ştie de ce nu s-a întâmplat mai devreme. Ai apărut la momentul potrivit și pur și simplu m-ai schimbat ca jucător și m-ai făcut mai puternic mental, iar cel mai important e că am câștigat împreună. Să câștigi este tot ce contează pentru tine și eu sunt fericit că te-am avut ca antrenor. Voi păstra principiile tale tot restul carierei mele (pregătirea fizică, mentală și pur și simplu dorința de a câștiga...), a fost o plăcere să joc pentru tine! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut. Îți datorez multe.", a fost mesajul lui Lukaku, postat pe contul său de Instagram.
Fostul căpitan al lui Chelsea, John Terry, care a câştigat Premier League sub comanda lui Conte în sezonul 2016-2017, a adăugat un comentariu la postarea lui Lukaku: "L-am iubit, este un mare antrenor şi un mare om."
De asemenea, fundaşul lui Inter, Achraf Hakimi, i-a mulţumit şi el lui Conte într-o postare pe reţelele de socializare: "Mulţumim, mister pentru anul acesta petrecut împreună şi pentru tot ce m-aţi învăţat! Vă doresc numai bine atât dumneavoastră, cât şi staff-ului!", a fost şi mesajul lui Hakimi.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
The Emirates FA Cup
Liverpool a cucerit trofeul FA Cup! "Cormoranii" au învins-o din nou pe Chelsea la penalty-uri
14/05/2022 LA 18:40