Coronovirus nu înseamnă doar stop fotbal! Pandemia de COVID-19 a paralizat toată lumea și este un dezastru din punct vedere economic. Șefii fotbalului italian vor să găsească soluții pentru a revitaliza echipele, iar pentru asta propun mai multe variante.
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794502.jpg
Seria A este suspendat și pierderile economice sunt uriașe peru toți cei implicați. La reuniunea sindicatelor din fotbal de miercuri a fost pusă pe masă varinata scăderii salariilor jucătorilor ca urmare a pierderilor cauzate de coronavirus. Italienii vorbesc de pierderi de 720 milioane de euro dacă acest sezon nu se va mai relua și cel puțin 150 de milioane în cazul în care se va găsi o soliție pentru a-l încheia.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina a lăsat să se înțeleagă că toată lumea trebuie să-și asume responsabilitatea în acest moment.
Nu poate fi un subiect tabu scăderea salariilor într-o perioadă atăt de grea pentru toată lumea. Suntem în mijlocul unei stări de urgență și vom acționa în consecință.
Decelalaltă parte a baricadei acestei discuții sunt jucătorii. Șeful Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Italia, Damiano Tommasi îndeamnă la calm.
Nu se joacă, Serie A a fost amânată, Guvernul promite ajutoare financiare, Federația trebuie să activeze fonduri de urgență. Toate aceste elemente trebuie luate în considerare înaintea unei decizii în privința salariilor
Fostul șef al Asociației Internaționale a Fotbaliștilor Profesioniști, Leonardo Grosso este mai tranșant și speră să nu se ajungă la așa ceva.
https://i.eurosport.com/2020/02/29/2786591.jpg
Să vorbești despre o tăiere a saalriilor este un slogan prin care unii vor să-și facă publicitate. Oamenii suferă acum și unii cred că au nevoie să audă că "bogații din fotbal pierd niște bani". Suntem în mijlocul unei crize mondiale și nu este momentul pentru o discuție serioasă pentru tăierea salariilor jucătorilor de fotbal

Cum s-ar putea ajunge la tăieri de salarii

Sunt de luat în calcul contracte, clauze și contracte colective de muncă. Sunt mulți jucători care termină contractele în 30 iunie și nu își permit să piardă o parte din bani. Singura variantă fiabilă este o măsură comună prin care jucătorii cu salarii peste o anumită sumă să dea un procent, iar cei cu salarii sub o anumită sumă să poată să rămână la valorile inițiale. Este însă greu de anticipat orice fel de implementare a acestor scăderi salariale.
https://i.eurosport.com/2020/03/08/2791217.jpg

Serie A, La Liga li Bundesliga, pierderi uriașe

Sunt multe variante pentru reluarea sezoanelor în fotbalul european, iar estimările de pierderi făcute în fiecare țară sunt uriașe. Dacă sezonul va fi anulat, italienii raportează pierderi de 720 de milioane, Bundesliga 770 de milioane, în timp ce La Liga 680 de milioane. Dacă se va ajunge la scăderi salariale este foarte posibil să se ia o hotărâre comună pentru ligile europene.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58