Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Micșorarea salariilor jucătorilor din Italia: Cum s-ar putea pune în practică?

Ion Alexandru

Publicat 19/03/2020 la 10:09 GMT+2

Patronii din Serie A discută în aceste zile un pachet de măsuri pentru perioada imediat următoare. Una dintre propuneri este ca jucătorii să primească salarii scăzute pentru că nu pot juca din cauza acestei pandemii de COV-19. Este un scenariu posibil?

Ramsey - Juventus-Inter - Serie A 2019/2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Coronovirus nu înseamnă doar stop fotbal! Pandemia de COVID-19 a paralizat toată lumea și este un dezastru din punct vedere economic. Șefii fotbalului italian vor să găsească soluții pentru a revitaliza echipele, iar pentru asta propun mai multe variante.
Serie A Logo
Seria A este suspendat și pierderile economice sunt uriașe peru toți cei implicați. La reuniunea sindicatelor din fotbal de miercuri a fost pusă pe masă varinata scăderii salariilor jucătorilor ca urmare a pierderilor cauzate de coronavirus. Italienii vorbesc de pierderi de 720 milioane de euro dacă acest sezon nu se va mai relua și cel puțin 150 de milioane în cazul în care se va găsi o soliție pentru a-l încheia.
Președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina a lăsat să se înțeleagă că toată lumea trebuie să-și asume responsabilitatea în acest moment.
Nu poate fi un subiect tabu scăderea salariilor într-o perioadă atăt de grea pentru toată lumea. Suntem în mijlocul unei stări de urgență și vom acționa în consecință.
Decelalaltă parte a baricadei acestei discuții sunt jucătorii. Șeful Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Italia, Damiano Tommasi îndeamnă la calm.
Nu se joacă, Serie A a fost amânată, Guvernul promite ajutoare financiare, Federația trebuie să activeze fonduri de urgență. Toate aceste elemente trebuie luate în considerare înaintea unei decizii în privința salariilor
Fostul șef al Asociației Internaționale a Fotbaliștilor Profesioniști, Leonardo Grosso este mai tranșant și speră să nu se ajungă la așa ceva.
Immobile - Lazio-Bologna - Serie A 2019/2020 - Getty Images
Să vorbești despre o tăiere a saalriilor este un slogan prin care unii vor să-și facă publicitate. Oamenii suferă acum și unii cred că au nevoie să audă că "bogații din fotbal pierd niște bani". Suntem în mijlocul unei crize mondiale și nu este momentul pentru o discuție serioasă pentru tăierea salariilor jucătorilor de fotbal

Cum s-ar putea ajunge la tăieri de salarii

Sunt de luat în calcul contracte, clauze și contracte colective de muncă. Sunt mulți jucători care termină contractele în 30 iunie și nu își permit să piardă o parte din bani. Singura variantă fiabilă este o măsură comună prin care jucătorii cu salarii peste o anumită sumă să dea un procent, iar cei cu salarii sub o anumită sumă să poată să rămână la valorile inițiale. Este însă greu de anticipat orice fel de implementare a acestor scăderi salariale.
Andrea Petagna - Parma-SPAL - Serie A 2019-2020

Serie A, La Liga li Bundesliga, pierderi uriașe

Sunt multe variante pentru reluarea sezoanelor în fotbalul european, iar estimările de pierderi făcute în fiecare țară sunt uriașe. Dacă sezonul va fi anulat, italienii raportează pierderi de 720 de milioane, Bundesliga 770 de milioane, în timp ce La Liga 680 de milioane. Dacă se va ajunge la scăderi salariale este foarte posibil să se ia o hotărâre comună pentru ligile europene.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo