Valentin Mihăilă și Dennis Man s-au aflat în prim-plan la Parma, în duelul cu AS Roma, din weekend. În minutul 9, Dennis Man a reușit o cursă superbă pe flancul drept, a scăpat de fundașul Kumbulla, și a centrat ideal în fața porții, unde l-a găsit pe conaționalul Mihăilă.
Fostul atacant al Craiovei a finalizat cu latul, în forță, pe lângă portar. A fost al doilea gol marcat de Mihăilă în Serie A, după cel din etapa precedentă, cu Fiorentina, scor 3-3.
Parma și-a dublat avantajul la 10 minute după pauză, când Hernani a transformat un penalty. Mihăilă a fost înlocuit de Roberto D'Aversa în minutul 82, în timp ce Man a rămas pe teren până la final.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
26/01/2022 LA 06:40
A fost primul meci în care Mihăilă și Man au început împreună ca titulari la Parma. Cei doi au avut nevoie de numai 9 minute ca să rescrie istoria. A fost pentru prima oară în ultimii 25 de ani când un român pasează decisiv pentru alt compatriot într-unul din primele 5 campionate din Europa. Ultimii care au reușit această performanță au fost Gică Hagi și Gică Popescu, la Barcelona, în sezonul 1995/1996.

Reacția presei din Italia, după Parma - Roma 2-0: "Mihăilă și Man vorbesc aceeași limbă, alta decât româna"

Laudele din presa italiană au curs după meciul excelent reușit de Man și Mihăilă în fața Romei.
Marile publicații din Peninsulă au scos în evidență faptul că Man și Mihăilă "vorbesc aceeași limbă, alta decât româna", referindu-se la conexiunea lor din teren:
"Mihăilă vorbește aceeași limbă cu Man, și nu ne referim la cea română. I-a 'hărțuit' mereu cu furie pe adversari și a avut sânge rece la golul care a rupt echilibrul.
A contribuit apoi la acțiunea care a adus lovitura de la 11 metri și i-a întors favoarea lui Man, care însă nu a avut luciditate la finalizare. Pe scurt, devastator", a notat Parmalive.com.

Mihăilă, elogiat de jurnaliștii italieni după ce a marcat în Parma - Roma 2-0: "E ca o săgeată!"

Mihăilă, ajuns la 3 goluri în tricoul Parmei (2 în Serie A și 1 în Cupa Italiei), a fost caracterizat drept "o săgeată" de celebra publicație Gazzetta dello Sport:
"Este ca o săgeată, nu-l poate ține nimeni. A marcat un gol, putea reuși altul. E un jucător de urmărit pe viitor", au notat jurnaliștii Gazzetta dello Sport.
"Acest băiat crește văzând cu ochii: este mereu gata să-și depășească adversarul, are tehnică, viteză și viclenie, iar când țâșnește în spațiile libere este irezistibil. Golul de 1-0 este un premiu absolut meritat", a scris și publicația Tuttosport.

Notele primite de Valentin Mihăilă în meciul Parma - Roma 2-0, în presa din Italia:

  • Gazzetta dello Sport: 7
  • Corriere dello Sport: 7
  • Tuttosport: 7,5
  • Corriere della Sera: 7,5
  • Repubblica: 8
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29