Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani

Cristian Mihală

Publicat 22/05/2022 la 21:00 GMT+3

AC Milan este noua campioană a Italiei. "Diavolul" avea nevoie de un egal în ultima etapă, la Sassuolo, dar nu a avut vreo emoţie, impunându-se cu un categoric 3-0.

AC Milan's French forward Olivier Giroud celebrates after scoring his second goal during the Italian Serie A football match between Sassuolo and AC Milan on May 22, 2022 at the Mapei - Citta del Tricolore stadium in Sassuolo.

Credit imagine: Getty Images

Cu două puncte avans faţă de marea rivală, Inter, înainte de ultima rundă, Milan nu a lăsat nimic la voia întâmplării la Sassuolo, deşi şi remiza o ajuta. Giroud cu o dublă şi Kessie au marcat până la pauză şi au adus titlul pe San Siro după o pauză de 11 ani.
De notat că toate golurile formaţiei lui Pioli de azi au avut acelaşi pasator decisiv: Rafael Leao. Milan a câştigat astfel al 19-lea titlu din istorie şi al 31-lea trofeu pe plan intern.
Alături de Milan, în Champions League vor merge din Serie A celelalte formaţii grele: Inter, Napoli şi Juventus. Lazio şi Roma vor participa în Europa League, iar Fiorentina va merge în Europa Conference League.

Milan a luat titlul după 11 ani

7 mai 2011. AC Milan punea mâna pe "Scudetto", după un 0-0 pe Olimpico, rezultat ce o făcea campioană cu două etape înainte de finalul sezonului. A fost momentul când "diavolul milanez" a pus punct unei perioade de secetă de 7 ani, de la ultimul titlu câștigat.
La vremea aceea, Zlatan Ibrahimovic avea doar 29 ani, iar la 11 ani distanță, suedezul este din nou în lotul Milanului, și și-a acontat un nou trofeu. Poate ultimul dintr-o carieră fabuloasă. Înainte de meciul cu Fiorentina, antrenorul echipei, Stefano Pioli, a mărturisit ce le-a spus Ibra colegilor săi: "Toată lumea își amintește de jucătorii care au câștigat Scudetto și UEFA Champions League, așa că dacă vrem să fim amintiți, mai avem 3 meciuri la dispoziție să o facem!"
Dacă de la ultimul titlu, din 2011, Juventus a câștigat de 9 ori la rând campionatul, ei bine, în sezonul precedent am primit confirmarea că totul are un început. Interul a fost cea care a pus punct acestei dominații totale și a dat startul unei noi ere în Serie A, eră ce a continuat și în acest sezon, cu Milanul de această dată în prim plan.

Ce a avut Milan în plus în acest sezon

În primul rând, a avut mai mult noroc. Deși a avut la un moment dat o serie de meciuri când a pierdut puncte prețioase (cu Salernitana, Bologna sau Torino), "rossonerii" au fost ocrotiți de "Zeița Fortuna". Pentru că, în același timp, s-au bucurat de un parcurs similar și din partea rivalei, care a călcat și ea strâmb la Bologna, unde a pierdut după acea greșeală a lui Ionuț Radu, la primul joc ca titular în Serie A, în actualul sezon.
Un Theo Hernández în mare formă, un Maignan care a reușit să îl suplinească fără probleme pe Gigi Donnarumma, dar și un Tonali sau Rafael Leão, acestea sunt doar câteva dintre piesele cele mai importante pe care s-a bazat Pioli în acest sezon.
În stagiunea precedentă, suporterii "rossonerilor" s-au bucurat de revenirea echipei favorite în UEFA Champions League, după o pauză de 7 ani. Au nimerit într-o grupă foarte grea, cu Liverpool, Atlético Madrid și FC Porto, iar milanezii au strâns doar 4 puncte și au fost eliminați încă din faza grupelor. Totuși, cu câteva transferuri bune și cu mai mult noroc, italienii pot spera ca măcar în sezonul următor să țintească fazele eliminatorii ale celei mai tari competiții inter-cluburi. Primul pas, titlul în Serie A, a fost acontat în această seară, iar 22 mai va avea de acum o însemnătate deosebită în memoria colectivă a fanilor de pe San Siro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo