Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan încheie anul pe primul loc în Serie A și este singura echipă neînvinsă din campionatele de top

Nicu Savin

Publicat 24/12/2020 la 12:04 GMT+2

AC Milan s-a impus în prelungiri, pe San Siro, în fața lui Lazio în etapa a 14-a din Serie A. Acest succes le-a asigurat "rossonerrilor" poziția de lider la finalul lui 2020.

AC Milan's Italian coach Stefano Pioli (2ndL) celebrates with AC Milan's Portuguese forward Rafael Leao (C)

Credit imagine: Getty Images

Milan avea nevoie de o victorie cu Lazio pentru a reveni pe prima poziție în Serie A, după ce fuseseră devansați de Inter, care bătuse cu 2-1 la Verona. Echipa lui Pioli a început în forță și după doar 17 minute conducea cu 2-0. Rebic a deschis scorul în minutul 10, iar Calhanoglu a dublat avantajul gazdelor, transformând un penalty 7 minute mai târziu.
Lazio a revenit în joc în minutul 28, când Donnarumma a scos un penalty executat de Immobile, dar mingea respinsă a ajuns la Luis Alberto, care a redus din diferență cu o lovitură de cap. În minutul 59, Immobile și-a luat revanșa și a egalat din pasa lui Milinkovic Savic, iar ulterior cele 2 echipe au fost preocupate mai mult de faza defensivă.
Finalul le-a aparținut însă "rossonerrilor", care au ratat 2 ocazii imense prin Rebic și se părea că meciul se va încheia la egalitate. Nu a fost așa, pentru că Theo Hernandez a marcat golul victoriei Milanului în minutul 90+2, reluând cu capul o centrare a lui Calhanoglu.

Milan este neînvinsă în Serie A din martie

Așadar, Milan încheie anul cu o victorie extrem de importantă, care îi conferă și poziția de lider în Serie A. Echipa lui Pioli are 10 victorii și 4 egaluri în 14 etape și are cu un punct mai mult decât concitadina Inter, care a avut și ea un parcurs excelent în ultima perioadă.
Milan este singura echipă care nu a cunoscut gustul înfrângerii pe plan intern, dintre toate formațiile care evoluază în cele mai puternice 5 campionate din Europa (Anglia, Spania, Germani, Franța și Italia). Ultima înfrângere a Milanului în Seria A datează din data de 8 martie, când a pierdut acasă cu Genoa.
În primul meci din 2021, Milan va juca în deplasare cu Benevento, după care va avea parte de un nou test dificil pe San Siro, urmând să primească vizita lui Juventus, care este marea dezămăgire din fotbalul italian în această primă parte a sezonului din Serie A.
premier league
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo