Marcelino a antrenat ultima dată în Spania, pe Valencia, de la care a fost demis, la 11 septembrie, în urma unui conflict cu patronul clubului, Peter Lim. El a mai pregătit, printre altele, și pe Zaragoza, Racing Santander, FC Sevilla şi Villarreal. La Valencia, el a readus clubul în UEFA Champions League și a câștigat Cupa Spaniei în sezonul 2018/2019.
El Mundo Deportivo informează că Paolo Maldini l-a contactat pe Marcelino acum o lună și i-a prezentat proiectul de la Milan. Marcelino și-ar fi dat atunci acordul pentru a deveni noul antrenor de pe San Siro după încheierea sezonului actual.
https://i.eurosport.com/2019/04/11/2563183.jpg
Serie A
Sampdoria - Inter 2-2. Radu Drăgușin "uitat" pe banca de rezerve
12/09/2021 LA 14:24

Marcelino susține că a fost dat afară de Valencia pentru că a câștigat Cupa Spaniei

Fostul antrenor al Valenciei este de părere că succesul său din Cupa Spaniei a cauzat demiterea sa pentru că s-a concentrat pe o competiție considerată de conducerea clubului „minoră”.
„Sunt absolut sigur că ce a declanșat această situație a fost Copa del Rey”, a declarat Marcelino chiar după demiterea sa din toamnă.
„În timpul sezonului, am primit mesaje directe și indirecte că nu trebuie să luăm în serios Cupa. Fanii doreau să ne luptăm pentru trofeu, la fel și jucătorii. Nu mi-au spus de ce nu doresc Cupa, ci doar că este un turneu minor și că ar putea pune în pericol principalul obiectiv (calificarea în UEFA Champions League)”, a afirmat Marcelino.
Serie A
Juve a recunoscut că l-a ratat pe Haaland "la milimetru". Cum a căzut afacerea
10/09/2021 LA 10:03
Serie A
Era post-Ronaldo a început dezastruos. Juventus, înfrângere istorică, pe teren propriu, în Serie A
28/08/2021 LA 21:02