Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan - Juventus 1-1, în turul semifinalelor Cupei. CR7 a câștigat duelul cu Ibra: gol în prelungiri

Cristian Mihală

Actualizat 14/02/2020 la 00:09 GMT+2

Juventus a obținut o remiză in-extremis în turul celei de-a doua semifinale din Cupa Italiei. Bianconerii au obținut un egal, scor 1-1, pe terenul lui Milan, după un gol marcat din penalty de Cristiano Ronaldo, în prelungiri.

Cristiano Ronaldo, Calabria - Milan-Juventus - Coppa Italia 2019/2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

După un start de an perfect, "Bătrâna Doamnă" a început să evolueze tot mai slab. A pierdut la Napoli, scor 1-2, pentru ca în weekendul trecut să fie învinsă și de Verona, cu același scor, și să cedeze fotoloiul de lider în Serie A.
În fața unui San Siro plin, torinezii au fost la un pas să bifeze al treilea eșec la rând în deplasare, în toate competițiile. Remiza obținută în prelungiri o face pe Juve favorită pentru calificarea în finala Cupei, dar problemele de fond rămân. Sub comanda lui Sarri, campioana ultimilor ani din Serie A nu mai arată aceeași forță din mandatele lui Conte și Allegri.
În plus, apărarea e depășită nepermis de ușor, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori contra lui Milan. Doar intervențiile lui Buffon au făcut ca tabela să rămână imaculată în prima repriză. Veteranul din poarta "Bătrânei Doamne" nu a mai avut ce face însă în minutul 61, când, la o centrare de pe partea dreaptă a lui Castillejo, Ibrahimovic a sărit fals, păcălindu-l pe De Ligt. Mingea a ajuns la Rebic, al cărui șut s-a oprit în plasa oaspeților.
Marea șansă a lui Juve s-a numit eliminarea lui Theo Hernandez, care a văzut al doilea galben în minutul 71. Cu o singură ocazie preț de trei sferturi de meci (Cuadrado, în prima parte), bianconerii au început să pună presiune pe poarta lui Donnarumma, fără a-și crea ocazii clare. De altfel, portarul lui Milan a avut doar trei intervenții tot meciul, în timp ce omologul din poarta lui Juve s-a remarcat cu nu mai puțin de 10 saveuri.

Ronaldo a ieșit la rampă în Milan - Juventus 1-1

Se părea că meciul se va încheia cu o victorie la limită a "diavolilor", dar la rampă a ieșit Cristiano Ronaldo. Acesta a reluat spectaculos, din foarfecă laterală, iar mingea l-a lovit în braț pe Calabria, aflat cu spatele la starul portughez. Arbitrul Valeri a lăsat jocul să continue, dar ulterior a consultat VAR-ul și a luat decizia corectă: balonul trimis spectaculos de CR7 era pe poartă, nu i-ar fi creat probabil probleme lui Donnarumma, dar a fost oprit din drum de mâna fundașului.
Ronaldo a transformat fără emoții penaltyul, trimițând în forță, pe centru, pentru un gol care o transformă pe Juventus în favorită pentru retur. Mai ales că de la Milan vor lipsi Ibrahimovic (care a luat azi galben) și Theo Hernandez, eliminat.
Ronaldo a înscris în al 11-lea meci la rând pentru Juventus, în toate competițiile. Forma arătată de lusitan e incredibilă, chiar dacă în partida cu Milan nu a strălucit deloc până la faza loviturii de la 11 metri.
Milan are parte de o săptămână neagră. După ce a condus cu 2-0 la pauză pe rivala Inter, în campionat, pentru a ceda disputa în cele din urmă cu 2-4, joi seară trupa lui Pioli a avut-o în mână pe Juve, pentru a fi egalată în prelungiri.
În prima semifinală din Cupa Italiei, Lazio a câștigat duelul de pe Giuseppe Meazza, cu Inter, scor 1-0 și pare favorită la calificare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo