Juventus are serioase probleme de lot înaintea marelui derby cu AC Milan, dar nici liderul din Serie A nu stă mai bine din acest punct de vedere..

Cu puțin timp în urmă, gruparea de pe San Siro a confirmat că Rade Krunic și Ante Rebic au fost testați pozitiv la Covid-19 și vor lipsi din marele meci cu Juventus. Cei doi jucători sunt asimptomatici și au intrat deja în izolare, iar clubul milanez a dat asigurări că restul lotului a avut rezultate negative la testele efectuate ieri și azi dimineață.

Fotbal
Suspendat pentru blasfemie? Gigi Buffon, pedeapsă rară pentru un derapaj verbal în Serie A
ACUM 10 ORE

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

În aceste condiții, lista indisponibililor pentru echipa lui Pioli se lungește și mai mult, astfel că Milan va avea o misiune foarte grea în încercarea de a rămâne neînvinsă în acest sezon. Pe lângă cei doi jucători infectați cu Covid, "rossonerii" nu se vor putea baza nici pe Sandro Tonalli (suspendat) și Zlatan Ibrahimovic, Ismael Bennacer, Alexis Saelemaekers sau Matteo Gabbia (accidentați).

Milan-Juventus, un derby cu foarte multe absențe

Absențe Milan

  • Rade Krunic (Covid-19)
  • Ante Rebic (Covid-19)
  • Sandro Tonali (suspendat)
  • Zlatan Ibrahimovic (accidentat)
  • Ismael Bennacer (accidentat)
  • Alexis Saelemaekers (accidentat)
  • Matteo Gabbia (accidentat)

Absențe Juventus

  • Alex Sandro (Covid-19)
  • Juan Cuadrado (Covid-19)
  • Alvaro Morata (accidentat)
https://i.eurosport.com/2020/12/07/2951185.jpg

Milan-Juventus | O înfrângere ar scoate echipa lui Pirlo din lupta pentru Scudetto

Juventus e la 10 puncte în spatele Milanului, care conduce ierarhia cu un punct peste Inter, astfel că pentru Ronaldo & Co meciul din această seară este crucial pentru a rămâne în lupta pentru titlu. O eventuală victorie a Milanului ar lăsa-o pe Juve la 13 puncte în urmă, diferență greu de remontat, mai ales că sunt și alte echipe bine clasate între cele 2 forțe.

Așadar, derby-ul de pe San Siro este mult mai important pentru torinezi, care sunt oarecum obligați să câștige pentru a reveni în cărți în lupta la vârf. De partea cealaltă, Milan s-ar mulțumi cel mai probabil și cu un punct, mai ales în contextul numeroaselor absențe, însă tentația de a-i scoate pe "bianconeri" din bătălia pentru titlu ar putea fi mare și Pioli ar putea juca doar la victorie această partidă.

Rămâne de văzut care dintre echipe va reuși să acopere mai bine găurile din lot și cum vor arăta perspectivele celor 2 formații la finalul primului mare derby din fotbalul italian din 2021.

Serie A
#Euroscout Sandro Tonali, viitorul Squadrei Azzurra
IERI LA 18:31
Serie A
Juventus revine în lupta pentru Scudetto, după o victorie fără mari emoții împotriva Bolognei
24/01/2021 LA 14:01