Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2022 la 13:29 GMT+3

"Non pensi che abbia aspettato abbastanza?" (Nu credeți că am așteptat destul?). Cam așa ar spune suporterii Milanului în aceste zile, când se află la doar un punct distanță de primul titlu după o pauză de 11 ani.

Theo Hernandez of AC Milan celebrates with Rafael Leao after scoring the second goal during the Serie A match between AC Milan and Atalanta BC at Stadio Giuseppe Meazza on May 15, 2022 in Milan, Italy

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Ișvanca

ZLATAN, DIN NOU PE SAN SIRO PENTRU TITLU

7 mai 2011. AC Milan punea mâna pe "Scudetto", după un 0-0 pe Olimpico, rezultat ce o făcea campioană cu două etape înainte de finalul sezonului. A fost momentul când "diavolul milanez" a pus punct unei perioade de secetă de 7 ani, de la ultimul titlu câștigat.
La vremea aceea, Zlatan Ibrahimovic avea doar 29 ani, iar la 11 ani distanță, suedezul este din nou în lotul Milanului, gata să pună mâna pe trofeu. Înainte de meciul cu Fiorentina, antrenorul echipei, Stefano Pioli, a mărturisit ce le-a spus Ibra colegilor săi: "Toată lumea își amintește de jucătorii care au câștigat Scudetto și UEFA Champions League, așa că dacă vrem să fim amintiți, mai avem 3 meciuri la dispoziție să o facem!"
Dacă de la ultimul titlu, din 2011, Juventus a câștigat de 9 ori la rând campionatul, ei bine, în sezonul precedent am primit confirmarea că totul are un început. Interul a fost cea care a pus punct acestei dominații totale și a dat startul unei noi ere în Serie A, eră ce va continua și în acest sezon, având în vedere faptul că cele două formații din Milano sunt în luptă directă pentru trofeu.

CE ARE MILANUL DE ASTĂZI ÎN PLUS FAȚĂ DE ALTE SEZOANE?

În primul rând, are mai mult noroc. Deși a avut la un moment dat o serie de meciuri când a pierdut puncte prețioase cu Salernitana, Bologna sau Torino, "rossonerii" au fost ocrotiți de "Zeița Fortuna". Pentru că, în același timp, s-au bucurat de un parcurs similar și din partea rivalei, care a călcat și ea strâmb la Bologna, unde a pierdut după acea greșeală a lui Ionuț Radu, la primul joc ca titular în Serie A, în actualul sezon.
Un Theo Hernández în mare formă, un Maignan care a reușit să îl suplinească fără probleme pe Gigi Donnarumma, dar și un Tonali sau Rafael Leão, acestea sunt doar câteva dintre piesele cele mai importante pe care s-a bazat Pioli în acest sezon.
În stagiunea precedentă, suporterii "rossonerilor" s-au bucurat de revenirea echipei favorite în UEFA Champions League, după o pauză de 7 ani. Au nimerit într-o grupă spectaculoasă, cu Liverpool, Atlético Madrid și FC Porto, iar milanezii au strâns doar 4 puncte și au fost eliminați încă din faza grupelor. Totuși, cu câteva transferuri bune și cu mai mult noroc, italienii pot spera ca măcar în sezonul următor să țintească fazele eliminatorii ale celei mai tari competiții inter-cluburi.

SERIE A 2021/22 - ULTIMUL EPISOD

Duminică de la ora 19, campioana Inter va primi pe Giuseppe Meazza vizita Sampdoriei, formație care nu s-a mai impus la Milano din aprilie 2017, când câștiga cu scorul de 2-1, după ce Interul a condus cu 1-0. Patrik Schick și Quagliarella au întors la vremea respectivă rezultatul și "nerazzurii" terminau pe un rușinos loc 7. Acum, lucrurile stau diferit, "Doria" evitând retrogradarea chiar spre finalul sezonului. Pentru echipa lui Simone Inzaghi, este un meci cât un sezon, însă nu depinde totul doar de ei.
Pe Reggio Emilia, liderul va da piept cu Sassuolo, echipă care este ca și Sampdoria, fără obiectiv în această ultimă etapă. În precedente 5 deplasări pe acest stadion, Milan a câștigat de fiecare dată, iar la prima vedere, egalul necesar pentru scudetto pare să fie doar o formalitate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo