Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan și Juventus, victorioase în Serie A. Pioli a ajuns la o bornă impresionantă

Cristian Mihală

Publicat 12/03/2022 la 23:41 GMT+2

AC Milan a obținut o victorie extrem de importantă în perspectiva titlului, scor 1-0 cu Empoli, pe San Siro. Juventus s-a impus și ea în etapa a 29-a din Serie A, scor 3-1 la Sampdoria.

Tomori e Kalulu, MIlan-Empoli, SERIE A 2021/22

Credit imagine: Getty Images

După două egaluri la rând (cu Salernitana și Udinese), Milan era obligată să învingă pentru a rămâne pe primul loc în campionatul italian.
Duelul părea unul la îndemănâ, iar "diavolul" a început în forță, marcând prin Kaluku, în minutul 19. Ceea ce trebuia să fie un galop de sănătate s-a transformat într-o victorie scurtă, în contextul în care băieții lui Pioli nu au mai găsit drumul spre poarta adversă.
Totuși, trebuie spus că succesul rossonerilor nu a fost în pericol, în contextul în care au controlat jocul și au mai ratat câteva ocazii destul de bune de a se desprinde.
Stefano Pioli a devenit al 7-lea manager care își duce echipele pe care le antrenează către 600 de goluri în Serie A.
Cu victoria contra lui Empoli, Milan se distanțează la 5 puncte de Inter, dar nerazzurii au două partide mai puțin jucate.
CITEȘTE ȘI:

Juventus, a treia victorie la rând în Serie A

"Bătrâna Doamnă" s-a impus cu 3-1 pe Stadio Luigi Ferraris, din Genoa, contra Sampdoriei.
Cu Vlahovic menajat pentru partida din Champions League, cu Villarreal, de săptămâna viitoare, bianconerii au deschis scorul grație autogolului lui Yoshida. Morata a dublat avantajul până la pauză, din penalty, și se părea că istoria meciului e scrisă.
Doar că Doria a avut șansa să revină în meci cu un sfert de oră înainte de final, dar Candreva a ratat un penalty.
Wojciech Szczesny a apărat ultimele 3 penaltyuri dictate împotriva lui Juventus, în Serie A. Polonezul e primul cu o astfel de serie, de la Emiliano Viviano, care apăra 4 lovituri de la 11 metri dictate contra formaţiei sale, Sampdoria, în stagiunea 2017-2018.
Chiar și așa, gazdele au redus din handicap prin Sabiri, în minutul 84, dar Morata a închis meciul cu două minute înainte de final, reușind dubla.
Cu al treilea succes la rând, formația din Piemont își securizează locul 4, având în acest moment 9 puncte peste Roma (care are un meci mai puțin disputat). Trupa lui Allegri e la un punct de Napoli și două de Inter, dar ambele formații au meciuri în minus față de torinezi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo