„Eliminarea rasismului din societate este un proces lung și costisitor și mă voi dedica pentru a elimina rasismul de pe stadioane în timpul mandatului meu, chiar dacă acest lucru va însemna decizii nepopulare”, a declarat Spadafora pentru El Pais.
„A venit vremea ca toată lumea să își asume responsabilitatea: instituțiile, politicienii, federațiile și fanii”, a adăugat el.
„Mă voi întâlni în curând cu reprezentanții din sport pentru a discuta cu ei despre o schimbare semnificativă, prin sancțiuni mai severe și eficiente”, a precizat Spadafora.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Romelu Lukaku, Franck Kessie și Dalbert au fost deja victimele unor scandări rasiste în acest sezon de Serie A, însă nu a fost emisă nicio sancțiune de către federație.
Sezonul trecut, fanii lui Lazio au scandat sloganuri rasiste în centrul orașului Milano, au afișat un banner pro-Mussolini și au adus la meciul cu AC Milan banane gonflabile pentru fotbalistul milanez Bakayoko. De asemenea, fostul atacant al lui Juventus, Moise Kean, a fost victima unor scandări rasiste în deplasarea de la Cagliari.
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58