articol de Romeo Ene
Lucescu este aproape de a câştiga campionatul în Ucraina cu Dinamo Kiev şi va juca finala Cupei Ucrainei, deşi este contestat vehement de fani din cauza trecutului său pe banca lui Shakhtar.

Lucescu, despre Super Ligă: ”O idee proastă!”

Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Mircea Lucescu a contestat din prima secundă înfiinţarea Superligii, iar tehnicianul şi-a argumentat punctul de vedere.
‘’Superliga? Este o idee proastă, cea mai proastă pe care am trăit-o în fotbal. Și eu, deși mă simt foarte tânăr, am 75 de ani și am văzut tot felul de lucruri. Superliga este un lucru rău pentru că fotbalul s-a născut ca un sport accesibil tuturor, începând cu cei mai săraci. A vrea să-l transformi în ceva elitist este greșit și periculos.
Știi de ce? Ar deveni un turneu pentru cei bogați pe teren și în tribune : oamenii normali nu și-ar putea permite să cumpere bilete la spectacolul pe care aceste cluburi îl oferă. Trebuie să luăm ca punct de referinţă sfertul de finală din Liga Campionilor dintre Bayern și PSG, două cluburi care, rămăseseră în afara Superligii. Au fost două meciuri spectaculoase, deoarece echipele au atacat foarte mult pentru a câștiga.
Aceasta este formula pentru a produce distracție și a emoționa oamenii. Nu organizați turnee pentru bogați. Mă bucur că un mare manager precum Klopp, în ciuda faptului Liverpool era implicată iniţial, a fost vehement. Nu aș antrena niciodată o echipă de top într-un astfel de turneu”, a declarat Lucescu pentru Tuttosport.

Lucescu îl susţine pe Pirlo: ‘’E cel mai complicat an’’

Micea Lucescu i-a luat apărarea lui Andrea Pirlo, tehnicianul lui Juventus, care este contestat de mai mulţi oameni de fotbal din cauza rezultatelor slabe obţinute pe banca lui Juventus, însă antrenorul lui Dinamo Kiev consideră că acesta merită continuitate, ţinând cont că este la primul an ca antrenor la nivel de seniori. De asemenea, Lucescu a analizat prestaţiile lui Neymar, Mbappe şi Ronaldo din acest sezon.
"Cel mai puternic este Neymar. Când este într-o formă bună, Mbappé joacă și el foarte bine. Ney își amintește de fenomenul Ronaldo: prestează cel mai bun fotbal atunci când se antrenează la cel mai înalt nivel și nu este distras de nimic altceva. Pirlo? Este la început și nu trebuie uitat acest aspect. Și mai presus de toate, conduce o echipă puternică, dar nu la fel de invincibilă ca pe vremuri.’’
‘’Andrea poate termina sezonul cu 2 trofee câştigate: merită să fie confirmat în funcţie. Dacă l-ar schimba, ar fi o înfrângere pentru Juventus. Crede-mă: primul an este cel mai complicat pentru un antrenor, acest sezon pentru Pirlo se va dovedi a fi unul din care a învăţat foarte multe lucruri. Andrea este ambițios și inteligent. Este nevoie de timp pentru a-şi pune în practică ideile. CR7? Ronaldo marchează la fel de mult ca înainte: când îl privești, el nu arată ca un jucător de 36 de ani. Dacă îl ai pe Ronaldo, trebuie să-l sprijini: impresia, din exterior, este faptul că unii coechipieri l-au sprijinit mai puţin faţă de cum se aştepta.’’, şi-a încheiat ‘’Il Luce’’ discursul
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58