Un focar de Covid-19 a oprit toată activitatea celor de la Inter. 4 jucători au fost depistați pozitiv și ca atare tot lotul lui Conte a intrat în carantină, iar meciul liderului din Serie A din această etapă a fost amânat.
Ionuț Radu a fost afectat indirect de tot ceea ce s-a întâmplat. În primul rând amânarea meciului cu Sassulo l-a privat pe portarul român de primul meci în echipa lui Conte în acest sezon, deoarece Handanovic se numără printre jucătorii depistați pozitiv.
În plus, autoritățile medicale din Milano au impus inițial ca tot lotul echipei să intre în carantină, astfel că venirea portarului la echipa națională, unde fusese convocat în premieră de Mirel Rădoi, a devenit imposibilă.
Fotbal
Antonio Conte a vorbit despre varianta prelungirii contractului cu Tottenham, scadent în iunie 2023
11/11/2022 LA 15:08

Ionuț Radu putea veni la echipa națională

Veștile din Italia au dus la o măsură rapidă a selecționerului, care l-a convocat de urgență pe Florin Iacob, portarul de la UTA. Totuși, ultimele informații de la Milano demonstrează că Rădoi s-a pripit în luarea deciziei, deoarece Radu ar fi putut primi permisiunea să vină la lotul național.
Gazzetta dello Sport scrie că toți jucătorii lui Inter care au ieșit negativ la mijlocul săptămânii au fost supuși astăzi unor noi teste. Dacă rezultatele acestora vor fi în totalitate negative, atunci internaționalilor li se va permite să plece la echipele lor naționale.
Inter are 11 fotbaliști convocați la echipele naționale: Nicolo Barella, Alessandro Bastoni și Stefano Sensi (Italia), Marcelo Brozovic și Ivan Perisic (Croația), Romelu Lukaku (Belgia), Christian Eriksen (Danemarca), Aleksandar Kolarov (Serbia), Milan Skriniar (Slovacia) și Achraf Hakimi (Maroc).
Evident, frustrarea va fi mare pentru Ionuț Radu dacă ai săi coechipieri vor putea pleca la loturile naționale, iar el nu, însă Mirel Rădoi nu avea de unde să știe că situația se poate întoarce cu 180 de grade în doar câteva zile.
Posibilitatea ca jucătorii lui Inter să plece la echipele naționale nu este privită cu ochi buni de o parte a specialiștilor din Italia: "Carantina e de două săptămâni. Să te gândești că unii pot să plece în călătorie după ce au avut contacte strânse cu persoane pozitive mi se pare o nebunie absolută.", a declarat pentru Gazzetta dello Sport Massimo Galli, specialist în boli infecțioase la spitalul Sacco din Milano, citat de gsp.ro.
Premier League
Antonio Conte a dat de înțeles că se gândește să plece de la Tottenham după eșecul cu Liverpool
07/11/2022 LA 08:22
Premier League
Klopp, impresionat de Salah după victoria cu Tottenham! "Unul dintre cei mai buni atacanți din lume"
07/11/2022 LA 06:38