Deși este o forță a naturii și deține centura neagră în taekwondo, suedezul și-a găsit nașul în urmă cu 9 ani, pe vremea când evolua pentru "diavoli". Cel care l-a "calmat" pe Ibra a fost un alt "colos", Oguchi Onyewu (196 centimetri).
Extrem de frustrat că nu joacă (tocmai revenise după o accidentare și era imposibil să pătrundă într-un prim 11 din care, în zona centrală a defensivei făceau parte Nesta și Thiago Silva), americanul nu a tolerat comportamentul lui Zlatan. Cel care a greșit primul a fost Onyewu, care a avut o intrare dură, generând furia lui Ibra. Imediat, americanul l-a luat pe suedez de gât și au stat astfel preț de secunde bune, lovindu-se cu pumnii. A fost nevoie ca 10 coechipieri să intervină pentru a-i despărți pe cei doi, iar Zlatan s-a ales după acel incident cu o coastă ruptă.
"Toți voiam să jucăm, era o luptă pe viață și pe moarte. Cei care rămâneau pe bancă erau extrem de furioși, dar nivelul era unul foarte ridicat. Țin minte că la un antrenament Ibra și Onyewu chiar s-au încăierat, iar eu am fost primul care s-a dus să îi despartă. Dar era ca și cum aș fi încercat să deschid o mașină încuiată cu mâinile goale, atât de strâns se țineau. După câteva secunde am văzut că "Rino" (n.r. Gattuso) era căzut, și el încercase fără succes să îi despartă", a spus Ambrosini pentru Sky Sports.
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15
În autobiografia sa, Ibrahimovic a confirmat incidentul și l-a comparat pe Onyewu cu un boxer de categorie grea; el a mai punctat că fiecare dorea în acele momente "să îl dezmembreze pe celălalt".
Sezonul 2010–11 e ultimul în care Milan a luat titlul, iar tensiunile erau atât de mari la antrenamente pentru că "diavolul" dispunea de o întreagă paletă de vedete și fiecare își dorea să impresioneze și să își asigure un loc de titular.
"Allegri trebuia să împace atât de multe vedete și atât de multe caractere puternice, era foarte greu. Îi aveam în lot pe Ronaldinho, Cassano, Kevin-Prince Boateng, Pato, Seedorf, Pirlo. Dar stafful tehnic a știut în general cum să gestioneze situația și în cele din urmă am câștigat titlul", a mai spus Ambrosini.

Ibrahimovic și episodul "Gattuso"

Întâmplarea povestită de Ambrosini nu a fost singurul incident cu Ibrahimovic în prim plan la Milan, în urmă cu aproape un deceniu. Temperamentul suedezului a dus și la un conflict cu Gennaro Gattuso, un alt fotbalist cu personalitate. Acel episod a fost povestit de curând de Thiago Silva.
Într-o zi, la antrenament, Gattuso l-a enervat toată dimineața pe Zlatan. L-a provocat, iar Zlatan a părut să încaseze fără să spună nimic. De fapt, răzbunarea avea să vină după aceea. S-au întâlnit în vestiar după antrenament, iar Ibra l-a ridicat cu totul, l-a întors cu capul în jos și l-a aruncat în coș! A fost o nebunie, am început cu toții să râdem, gândindu-ne la fața lui Gattuso. Jur, nu m-am putut opri din râs o săptămână | Thiago Silva.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12