Jose Mourinho a cucerit 2 titluri de campion al Italiei pe banca lui Inter, în 2009 și 2010. Chiar dacă astfel de performanțe ar trebui să producă numai bucurie în rândul echipei, lucrurile au stat puțin diferit în cazul formației de pe Giuseppe Meazza.
Julio Cesar, fostul mare goalkeeper al lui Inter din perioada 2005-2012, a dezvăluit recent că s-a certat cu Mourinho imediat după ce "nerazzurrii" și-au asigurat titlul în sezonul 2008/2009.
Jucătorii lui Inter se aflau la hotel, în așteptarea meciului cu Siena, programat a doua zi. Între timp, liniștea din camerele elevilor lui Mourinho s-a transformat brusc într-o sărbătoare generală. Motivul? AC Milan pierduse în deplasarea cu Udinese, scor 1-2, rezultat care îi asigura matematic Interului cel de-al 4-lea titlu consecutiv în Serie A, cu 3 etape rămase până la final.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28

Titlul din Serie A câștigat de Inter în 2009, motiv de ceartă pentru Julio Cesar și Jose Mourinho

Julio Cesar și colegii săi au declanșat fiesta în hotel, apoi au sugerat să mute sărbătoarea în celebra Piazza del Duomo, pentru a sărbători alături de fani.
Singurul care a avut ceva împotrivă a fost Jose Mourinho. "The Special One" își dorea ca jucătorii lui Inter să fie odihniți și să câștige și meciul cu Siena, pentru a deveni antrenorul cu cele mai multe victorii într-un sezon din Serie A.
Într-o scrisoare publicată pe celebrul site The Players' Tribune, Julio Cesar a povestit dialogul acid pe care l-a avut cu Mourinho în încercarea de a-l convinge să meargă în centrul orașului Milano pentru a se bucura alături de suporteri:
"Mourinho voia să ne odihnim înaintea meciului cu Siena. Nu avea vreun sens! Deja câștigasem titlul și nu mai eram în cursă pentru alt trofeu. Apoi am realizat că Mourinho voia să doboare recordul pentru numărul de victorii obținute într-un sezon de Serie A, sau ceva de gentul. Era o bornă care l-ar fi făcut pe el să arate bine. Așa că m-am enervat, hahaha. I-am spus lui Zanetti (n.r. - căpitanul lui Inter): 'Trebuie să mergem în Piazza. Merităm asta'.
Chiar atunci a trecut Mourinho pe lângă noi. A strigat: 'Julio Cesar, de ce nu te duci în Piazza de unul singur?'. Am strigat și eu către el: 'Cu toții vor să meargă. Doar că le e frică să-ți spună. Mie nu îmi e!'", a povestit Julio Cesar, pentru The Players' Tribune.
https://i.eurosport.com/2020/05/21/2821791.jpg

Momentul în care Julio Cesar l-a scos din sărite pe Mourinho: "A început să mă înjure în toate felurile!"

Julio Cesar n-a renunțat ușor și l-a urmărit pe Mourinho în camera lui de hotel, pentru a lămuri situația. Odată ajunși acolo, portarul lui Inter a spus ceva care l-a înfuriat la culme pe tehnicianul său:
"Mourinho continua să meargă spre camera sa. Eu nu aveam de gând să accept asta, așa că m-am dus după el. A intrat în cameră, iar eu l-am urmat. S-a așezat pe pat, iar eu i-am spus: 'Uite, dacă nu mergi acum în Piazza, nu vei mai câștiga vreodată vreun titlu'.
Deodată, Mourinho s-a ridicat și a început să mă înjure. M-a făcut în toate felurile aflate sub soare. Nu sunt sigur, dar probabil el a crezut că vorbeam serios. În orice caz, mai târziu au apărut 2 autobuze și ne-au dus în Piazza del Duomo.
Apoi, peste câteva minute, eram în centrul orașului și cântam și sărbătoream alături de fani. La un moment dat, când eram destul de beat, l-am prins pe Mourinho după gât și i-am spus: 'Deci tu chiar voiai să rămâi la hotel? Uită-te la asta! Totul e pentru tine!'", a rememorat Julio Cesar.
În cele din urmă, seara s-a încheiat cu bine pentru toți cei de la Inter, iar Julio Cesar și Jose Mourinho au câștigat titlul din Serie A și în sezonul următor.
Per total, portarul brazilian a devenit de 5 ori campion al Italiei, în timp ce tehnicianul portughez a obținut 2 Scudetto.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58