Alessandro Nesta a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din secolul 21, oricărui atacant fiindu-i complicat să îl depășească. Nu și lui Messi, care a făcut ce a vrut din italian, într-o partidă din 2012, din Champions League.

Nesta, amintiri cu Messi

Milan și Barcelona s-au confruntat într-un meci din Liga Campionilor, iar fundașul "diavolilor" era pe final de carieră, la finalul acelei stagiuni părăsind chiar San Siro. Viteza lui Messi și imaginația acestuia l-au făcut pe apărătorul campion mondial să înțeleagă cât de bun e argentinianul și cât de mult a îmbătrânit el.
Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
ACUM O ZI
"După zece minute, mă distrusese mental. Accelerase de 10 ori, cred, de lângă minte. L-am faultat, într-un final, și am căzut la pământ epuizat. Imediat, mi-a dat mâna să mă ridic. Înțelegeți? Eu vedeam stele verzi, după atât de mult efort, iar el se comportase ca și cum nimic nu s-a întâmplat, voia să mă ajute. Acolo m-a distrus mental", a rememorat Nesta, citat de Marca.
Campion în Serie A și câștigător de Cupa Cupelor cu Lazio, Nesta a sosit la Milan în 2002, devenind unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume. În tricoul rossonerilor a câștigat de două ori Champions League (2002-2003 și 2006-2007). La nivel de echipă națională, a ieșit campion mondial în 2006, după ce în 2000 a pierdut, în prelungiri, finala Euro, contra Franței. "Cocoșii" au egalat atunci în minutul 90+4, prin Wiltord, pentru ca în prelungiri Trezeguet să reușească golul de aur.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
IERI LA 19:14