articol de Romeo Ene
Morata a vorbit pentru Radio Marca despre viitorul său la Juventus, echipa naţională şi relaţia cu Ronaldo, afirmând printre altele: ’’A purta numărul 7 la echipa naţională este o mândrie, dar şi o responsabilitate în acelaşi timp. Am crescut urmărind atacanţii care purtau acest număr, sau alţii care visau la el, mă motivează foarte mult’’.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Morata, cu gândul la Euro

Spania a fost repartizată în grupa E la Euro, alături de Polonia, Suedia şi Slovacia, iar Morata este încrezător în şansele naţionalei sale de a face o figură frumoasă la acest turneu final: ’’Dacă va fi turneul final al lui Morata? Poate. Am continuat să lucrez tot anul alături de clubul meu, mi-am dorit să ajung aici. Toţi suntem convinşi că avem şanse mari, suntem fericiţi că suntem aici’’.
Atacantul care a marcat 11 goluri în Serie A pentru Juventus în acest sezon a vorbit despre sezonul care tocmai s-a încheiat, dar şi despre viitorul său. Juventus a terminat pe locul 4 şi va evolua în grupele UEFA Champions League în sezonul următor: ’’A fost un an complicat, dar nu contează asta atunci când eşti la echipa naţională. Important a fost că am făcut ceea ce ne-a cerut antrenorul, acum vom lupta pentru a câştiga cât mai multe trofee.
Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul, agentul meu se ocupă de toate, nu am noutăţi. Va veni o zi în care mă va suna şi îmi va spune: ’’trebuie să joci aici’’. Avem o relaţie foarte bună cu Atletico, vom vedea ce va fi. Este cea mai liniştită vară de care am parte în ultimii 6-7 ani.’’, a spus Morata la Radio Marca.
Atacantul lui Juventus a vorbit şi despre relaţia sa cu Ronaldo, având numai cuvinte de laudă la adresa portughezului: ’’Relaţia mea cu el a fost mereu bună. E adevărat, când eram la Madrid, diferenţa de vârstă era mai puţin vizibilă. Îmi amintesc un pre-sezon în care mi-a dat un iPhone, m-a tratat foarte bine. Acum vorbesc orice cu el, despre lucruri pe care nici nu ţi le poţi imagina. Este un tip foarte cult, care spune multe glume”.
Juventus şi Atletico s-au înţeles pentru un împrumut de 2 ani, italienii plătind 10 milioane de euro pe an pentru atacantul spaniol. Dacă decid să-l cumpere în vara anului 2022, atunci echipa lui Pirlo va plăti aproximativ 35 de milioane de euro, în loc de 45. A reuşit să marcheze în toate competiţiile, (Serie A, Liga Campionilor, Cupa Italiei, Supercupa Italiei). Are în medie un gol la fiecare 134 de minute.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51