Getty Images

Napoli, al 8-lea meci consecutiv fără victorie! Ancelotti, out?

Napoli, al 8-lea meci consecutiv fără victorie! Ancelotti, out?

01/12/2019 la 22:35Actualizare 01/12/2019 la 22:41

Napoli a pierdut pe teren propriu, scor 1-2, cu Bologna, în etapa a 14-a din Serie A. Carlo Ancelotti e foarte aproape de a părăsi gruparea din sudul Italiei.

Intrată în noul sezon cu un obiectiv clar - oprirea supremației lui Juve și câștigarea titlului -, Napoli traversează una dintre cele mai complicate crize din ultimii ani.

Mertens&Co au ajuns la al 8-lea meci la rând fără victorie în toate competițiile și e destul de complicat să se mai gândească și la un loc de Champions League. Din fericire, sezonul nu e complet ratat, în condițiile în care în Liga Campionilor băieții lui Ancelotti sunt aproape de calificarea în optimi.

Ancelotti, aproape de despărţirea de Napoli

Carlo Ancelotti ar putea plăti pentru eșecul din această seară, venit la capătul a 40 de zile în care Napoli nu a învins pe nimeni. De altfel, chiar dacă De Laurentiis nu va decide să îl demită pe tehnician, acesta ar putea să își prezinte el demisia, existând semnale tot mai puternice din Anglia, unde Arsenal îl dorește.

"Vom discuta mâine, vom evolua situaţia, e clar că trecem printr-o perioadă negativă. Această criză durează de prea mult timp, vom vedea dacă găsim o soluţie de a o rezolva împreună. De obicei, în astfel de cazuri, antrenorul îşi asumă responsabilitatea. Fără îndoială că am vina mea, dar nu sunt singurul responsabil. Şi fotbaliştii sunt de vină pentru situaţia în care am ajuns. Noi nu suntem la 100% din punct de vedere mental. E greu să fii mereu la 100%, dar atunci când concentrarea scade cu mai mult de 30% e clar că nu poţi să fii acolo unde îţi doreşti. Mâine voi face o şedinţă, voi încerca să văd dacă jucătorii cred că putem ieşi din această perioadă împreună", a spus Ancelotti la Sky Sports.

După 14 etape, Napoli se situează pe locul 7, la 17 puncte distanţă de liderul Inter. Bologna a pus capăt unei serii negre prin victoria de pe San Paolo, urcând pe 12, cu 16 puncte.

Rezultatele etapei în Serie A

  • Brescia - Atalanta 0-3
  • Genoa - Torino 0-1
  • Fiorentina - Lecce 0-1
  • Juventus - Sassuolo 2-2
  • Inter - Spal 2-1
  • Lazio - Udinese 3-0
  • Parma - AC Milan 0-1
  • Napoli - Bologna 1-2