Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli, victorie mare pe terenul lui Milan! Spalletti jubilează: "Am jucat ca o echipă grozavă"

Cristian Mihală

Publicat 20/12/2021 la 07:50 GMT+2

AC Milan a pierdut, pe San Siro, derbyul cu Napoli, scor 0-1, în etapa a 18-a din Serie A. "Diavolul" a reușit să egaleze în final, prin Kessie, dar reușita a fost anulată pentru un offside la Giroud.

Milan-Napoli, Serie A 2021-2022: il gol dello 0-1 di Eljif Elmas. Foto di Miguel Medina per Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Meci cu implicații la vârf în campionatul italian. A fost o partidă extrem de importantă pentru ambele combatante, în contextul în care, în ultimele partide, niciunda dintre adversarele de ieri nu convinsese.
În ultimele două săptămâni, rossonerii și-au luat rămas bun de la Europa, au remizat la Udine și acum au pierdut acasă în fața unui concurent direct pentru Scudetto.
Milan a suferit, bazându-se aproape exclusiv pe mingi lungi, deși Pioli are la dispoziție jucători cu un bagaj creativ destul de bun. Nici măcar prezența lui Ibra, în față, nu a justificat o astfel de tactică.
În contextul în care gazdele s-au văzut nevoite să alerge după egalare tot meciul (Elmas a deschis scorul pentru oaspeți încă din minutul 5), rossonerii nu au putut să pună o presiune constantă pe poarta adversă, iar rezultatul a fost unul în consecință.
Asta în ciuda faptului că lui Kessie i-a fost anulat un gol în minutul 90, pentru un ofsaid al lui Giroud. Francezul a fost evident în afara jocului, dar jucătorii formației de pe San Siro au protestat vehement, explicând că acesta nu a influențat faza, poziția lui fiind irelevantă.

Napoli s-a comportat ca o echipă mare în derby-ul cu Milan

Luciano Spalletti s-a declarat un antrenor fericit după rezultatul, dar mai ales după prestația echipei sale, pe San Siro.
Napoli s-a comportat ca o echipă matură, a reușit să aibă chiar o posesie superioară, asta în contextul în care a condus tot meciul, iar adversara era obligată să atace. Formația din sudul Italiei a rămas sus, nu a oferit adversarei multe oportunități și a arătat ca o candidată serioasă la titlu.
"Ceea ce m-a încântat cu adevărat este felul în care am reușit să ținem de minge. Nu ne-am panicat, nu am coborât liniile, cu excepția ultimelor minute când rossonerii au împins, cu Giroud și Ibrahimovic. Am jucat ca o echipă grozavă împotriva unui mare adversar", a spus tehnicianul oaspeților după meci, potrivit Gazzetta dello Sport.
După rezultul de aseară, Milan a coborât pe 3 în Serie A, fiind acum la 4 puncte de liderul Inter. Napoli urcă pe 2, după o perioadă grea, în care a pierdut două meciuri și a făcut un egal. Formația lui Spalletti este la egalitate cu Milan, dar are un golaveraj superior.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo