Dennis Man a bifat aseară primele minute pentru echipa pregătită de Roberto D'Aversa, după transferul de la FCSB - cel mai scump din istoria Ligii 1.
Chiar dacă a efectuat doar câteva antrenamente alături de noii coechipieri, românul a fost inclus în lotul Parmei pentru duelul cu Napoli. Mai mult, D'Aversa i-a dat şansa debutului, introducându-l în teren în minutul 80, în locul lui Brugman.
Din păcate pentru internaţionalul nostru, debutul nu a fost unul fericit, echipa sa pierzând cu 2-0. Elmas şi Politano au punctat pentru formaţia de sub Vezuviu.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Dennis Man a primit nota 5,6, după meciul său de debut la Parma

Dennis Man n-a avut prea mult timp la dispoziție pentru a demontra de ce au plătit cei de la Parma 11 milioane de euro pentru transferul său de la FCSB. Atacantul român a primit nota 5,8 din partea fotmob.com - a 3-a cea mai mică de pe teren, după Luigi Sepe (5,5) și Alberto Grassi (5,6).
Man a fost introdus pe teren în minutul 80, într-o perioadă a jocului în care Parma nu mai reușea să ajungă în careul advers. Mai mult, formația lui Gennaro Gattuso a și marcat golul secund la scurt timp după ce românul a fost aruncat în luptă de Roberto D'Aversa.
Per total, Man a atins mingea de 4 ori și a reușit să dea două pase precise în meciul cu Napoli. Singurul moment în care fostul atacant de la FCSB s-a remarcat cu adevărat a avut loc în prelungiri, când a trimis o pasă elegantă, cu călcâiul.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982877.jpg

Roberto D'Aversa, supărat după meciul de debut al lui Man la Parma: "Am cerut jucători pregătiți!"

La finalul meciului, Roberto D'Aversa s-a plâns că oficialii Parmei "nu i-au ascultat cerințele" legate de transferuri, în ciuda faptului că italienii tocmai au plătit 11 milioane de euro pe Dennis Man.
De notat că Valentin Mihăilă, celălalt român din lotul Parmei, a rămas pe banca de rezerve în partida de aseară. D'Aversa consideră că nu a primit "jucători pregătiți pentru Serie A":
"Cred că am ținut pasul cu Napoli. Am jucat mai bine în partea a doua, dar n-am marcat. A fi mulțumit atunci când pierzi nu face parte din sportul ăsta.
Nu am încă știri oficiale despre transferuri, dar este nevoie de mutări noi pentru a ne atinge obiectivul. Există două motive pentru care m-am întors aici. Unul este legat de partea emoțională, mă simt ca acasă aici la Parma, celălalt este legat de partea tehnică.
Înainte de a accepta oferta Parmei, am cerut garanții și aici vorbesc despre jucătorii pe care-i vreau. Nu suntem penultimii în Serie A din întâmplare și nu avem un bilanț slab în ofensivă din întâmplare. Campionatul este dificil, clubul știe asta. Dar cerințele antrenorului nu sunt mereu ascultate. Avem nevoie de fotbaliști deja pregătiți pentru acest campionat, asta am vorbit și cu clubul", a spus Roberto D'Aversa, citat de Sky Sport Italia.
În afară de Dennis Man, Parma i-a mai adus, după instalarea lui D'Aversa pe banca tehnică, pe Vasilios Zagaritis (380.000 de euro) și Andrea Conti (împrumut). De notat că nici Zagaritis nu și-a făcut apariția pe teren aseară, în duelul cu Napoli.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51