articol de Romeo Ene
El a lucrat cu portughezul timp de un an la Juventus, unde au câştigat împreună un campionat: "Să-l antrenezi pe Ronaldo nu este uşor, din toate punctele de vedere. El este o companie multinaţională, are interese personale care trebuie să coincidă cu fotbalul’’, a precizat Sarri pentru radio Sport Italia.
Ţinând cont de speculaţiile legate de viitorul portughezului, Sarri a explicat de ce ar fi dificil ca Juventus să-şi păstreze golgheterul. Ronaldo ar fi fost sfătuit să plece din Italia, conform aceleiaşi surse, dar acesta şi-ar dori prelungirea contractului.
Serie A
Lazio - Juventus 0-2. Bonucci, primul fundaş cu dublă din penalty din ultimii 14 ani
20/11/2021 LA 19:36

Sarri ştie cine poate câştiga Balonul de Aur

Deşi l-a pregătit un singur sezon la Juventus, Maurizio Sarri nu a ezitat să-l laude pe Cristiano Ronaldo pentru faptul că este mai mult decât un jucător de fotbal: "Interesele sale depăşesc ceea ce este normal, dincolo de echipă. Eu sunt antrenor, nu manager, însă Ronaldo aduce numerele la sfârşitul anului.
Chiar şi aşa, în ultimii ani, aud multe lucruri despre jucători şi puţine despre echipe", a precizat Sarri. Jorginho, alt fost elev al antrenorului italian, a impresionat la Euro 2020. Mijlocaşul lui Chelsea a evoluat în toate partidele pentru Squadra Azzura de la acest turneu final şi este considerat un candidat-surpriză pentru câştigarea Balonului de Aur.
Sarri îl cunoaşte foarte bine pe Jorginho. L-a antrenat la Napoli, iar ulterior a insistat foarte mult pentru transferul la Chelsea, pe vremea când pregătea echipa de pe Stamford Bridge.
Mijlocaşul tocmai a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea şi are şansa de a câştiga şi Campionatul European, acolo unde Italia a ajuns în finală. Sarri este de părere că Jorginho are şanse mari să câştige Balonul de Aur în cazul în care Squadra Azzura se va impune în finala cu Anglia sau Danemarca: "Dacă va câştiga Campionatul European, este un candidat la Balonul de Aur", a menţionat antrenorul.
"Este un jucător tehnic, de asta nu toată lumea îl înţelege. Face totul să pară uşor, este una dintre calităţile lui. Când am mers la Chelsea, am reuşit să-l aduc acolo în dauna lui Manchester City. La început a fost dificil să mă înţeleg cu el, cu fanii, cu jurnaliştii, dar acum văd că este apreciat la adevărata lui valoare, nu degeaba a fost şi căpitanul lui Chelsea’’, a încheiat Maurizio Sarri.
Serie A
Parma lui Man și Mihăilă, distrusă la Lecce! Maresca e ca și demis. Un nume uriaș, favorit să vină
07/11/2021 LA 15:07
Serie A
Fatih Terim a confirmat interesul lui Galatasaray pentru Man. Ce sumă pun la bătaie turcii
05/11/2021 LA 05:28