Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O legendă a lui Juve a părăsit clubul din cauza coronavirus: "Am avut de ales între două familii"

Cristian Mihală

Actualizat 15/05/2020 la 08:11 GMT+3

Andrea Barzagli, fostul fundaș al lui Juve, care în prezent ocupa funcția de secund al lui Sarri, a decis să se despartă de "Bătrâna Doamnă". Pandemia de coronavirus i-a arătat cât de fragilă e viația și cât de important e să fii lângă familie. Fostul apărător nu va mai fi implicat în fotbal sub nicio formă, în perioada următoare.

Andrea Barzagli

Credit imagine: Eurosport

În vara anului trecut, Barzagli a decis să se retragă din activitatea de jucător profesionist, conștient că la 38 de ani nu mai e o variantă pentru primul "11" al torinezilor. Sarri îl aprecia în mod deosebit și l-a rugat să rămână la Juve ca secund. În acest ultim an, fostul campion mondial cu Italia în 2006 s-a ocupat de pregătirea fundașilor din lot, însă pandemia de COVID-19 l-a determinat să își reconsidere opțiunile.
Barzagli a înțeles cât de efemeră e viața și cât de ușor îi poți pierde pe cei dragi, astfel că a hotărât să li se dedice întru totul. Ca secund al lui Sarri era tot timpul pe drumuri, departe de familie, lucru pe care a simțit nevoia să îl îndrepte.
"Am decis să fac o alegere cu inima. Am simțit nevoia să petrec mai mult timp cu familia care, în toți acești ani, m-a susținut necondiționat. Am ales să prioritizez o familie în fața altei familii. Voi fi legat veșnic de Juve, dar cred că e decizia corectă ca în acest moment să plec. Rezum totul în #finoallafine Juventus", a fost mesajul de despărțire al fostului fundașul, conforma Gazzetta dello Sport.
Imediat, Juventus a reacționat, transmițându-i lui Bonucci că va rămâne pentru totdeauna o parte importantă din istoria clubului.
"Mulțumim pentru tot, Barza. Vei face întotdeauna parte din această mare familie", a fost mesajul bianconerilor.
Juventus pierde astfel unul dintre oamenii care au marcat istoria recentă a torinezilor. Timp de 8 ani, Barzagli a făcut parte din zidul defensiv construit de Conte și perfecționat de Allegri, alături de Bonucci și Chiellini. Un om de vestiar fantastic, fostul fundaș avea o legătură incredibilă cu Buffon și cu ceilalți veterani din echipă, dar era considerat totodată părintele spiritual al lui Dybala. El l-a sfătuit tot timpul pe argentinan, fiind cel care l-a convins în vară, când sud-americanul a fost aproape de un transfer la Tottenham, să nu plece. Dybala era în acel moment în relații destul de reci cu Sarri, care prefera o formulă ofensivă cu Ronaldo și Higuain. La sfatul lui Barzagli, vârful a decis să continue, a avut o stagiune de excepție, iar acum "Bătrâna Doamnă" dace tot posibilul să îi prelungească înțelegerea.
Player's Cut - vineri, 15 mai
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo