Fotbal
Serie A

O legendă a lui Juve a părăsit clubul din cauza coronavirus: "Am avut de ales între două familii"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Andrea Barzagli

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
15/05/2020 la 06:03

Andrea Barzagli, fostul fundaș al lui Juve, care în prezent ocupa funcția de secund al lui Sarri, a decis să se despartă de "Bătrâna Doamnă". Pandemia de coronavirus i-a arătat cât de fragilă e viația și cât de important e să fii lângă familie. Fostul apărător nu va mai fi implicat în fotbal sub nicio formă, în perioada următoare.

În vara anului trecut, Barzagli a decis să se retragă din activitatea de jucător profesionist, conștient că la 38 de ani nu mai e o variantă pentru primul "11" al torinezilor. Sarri îl aprecia în mod deosebit și l-a rugat să rămână la Juve ca secund. În acest ultim an, fostul campion mondial cu Italia în 2006 s-a ocupat de pregătirea fundașilor din lot, însă pandemia de COVID-19 l-a determinat să își reconsidere opțiunile.

Barzagli a înțeles cât de efemeră e viața și cât de ușor îi poți pierde pe cei dragi, astfel că a hotărât să li se dedice întru totul. Ca secund al lui Sarri era tot timpul pe drumuri, departe de familie, lucru pe care a simțit nevoia să îl îndrepte.

Serie A

Schimbul anului între Juventus și Manchester United. Pirlo vrea să lucreze cu un fost coechipier

IERI LA 13:24

"Am decis să fac o alegere cu inima. Am simțit nevoia să petrec mai mult timp cu familia care, în toți acești ani, m-a susținut necondiționat. Am ales să prioritizez o familie în fața altei familii. Voi fi legat veșnic de Juve, dar cred că e decizia corectă ca în acest moment să plec. Rezum totul în #finoallafine Juventus", a fost mesajul de despărțire al fostului fundașul, conforma Gazzetta dello Sport.

Imediat, Juventus a reacționat, transmițându-i lui Bonucci că va rămâne pentru totdeauna o parte importantă din istoria clubului.

"Mulțumim pentru tot, Barza. Vei face întotdeauna parte din această mare familie", a fost mesajul bianconerilor.

Juventus pierde astfel unul dintre oamenii care au marcat istoria recentă a torinezilor. Timp de 8 ani, Barzagli a făcut parte din zidul defensiv construit de Conte și perfecționat de Allegri, alături de Bonucci și Chiellini. Un om de vestiar fantastic, fostul fundaș avea o legătură incredibilă cu Buffon și cu ceilalți veterani din echipă, dar era considerat totodată părintele spiritual al lui Dybala. El l-a sfătuit tot timpul pe argentinan, fiind cel care l-a convins în vară, când sud-americanul a fost aproape de un transfer la Tottenham, să nu plece. Dybala era în acel moment în relații destul de reci cu Sarri, care prefera o formulă ofensivă cu Ronaldo și Higuain. La sfatul lui Barzagli, vârful a decis să continue, a avut o stagiune de excepție, iar acum "Bătrâna Doamnă" dace tot posibilul să îi prelungească înțelegerea.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Serie A

Juventus vrea să scape de Ronaldo din cauza salariului. Starul portughez a fost oferit Barcelonei

13/08/2020 LA 07:58
Serie A

Sandro Tonali, între Juventus și Inter. Numirea lui Pirlo la Juve poate juca un rol important

12/08/2020 LA 14:14
Subiecte asemănătoare
FotbalSerie AJuventus
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol