Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Cristi Chivu este noul antrenor al Inter Primavera. Anunțul italienilor

Vlad Dumitrescu

Publicat 01/07/2021 la 18:02 GMT+3

Inter a anunțat astăzi că noul antrenor al echipei de tineret (Primavera) este Cristian Chivu.

Cristi Chivu, antrenorul echipei U18 a lui Inter Milano

Credit imagine: Getty Images

”Triplu campion cu Inter în 2010, Chivu va prelua echipa U19 a nerazzurrilor după o campanie excelentă cu echipa U18, care s-a încheiat cu o înfrângere ghinionistă în semifinale în fața campioanei Genoa”, au scris italienii pe site-ul oficial.
”Un fundaș extrem de talentat, Chivu a avansat treptat în academia nerazzurrilor de când și-a început cariera de antrenor. El a început cu echipa U14 în 2018, pentru ca apoi să meargă la U17 iar în următorul an să facă pasul către U18”, au completat cei de la Inter.

CHIVU, ANTRENOR CU LICENȚA PRO

În septembrie 2020, Cristi Chivu a obținut licența UEFA Pro, după ce a absolvit cursurile școlii de antrenori de la Coverciano. În sezonul trecut, fostul căpitan al naționalei României a pregătit echipa U18 a celor de la Inter Milano, după ce a trecut pe la grupele de juniori U14 și U17 ale formației milaneze.
Chivu a ajuns în Serie A în 2003, după ce oficialii de la AS Roma le-au achitat suma de transfer în valoare de 18 milioane de euro celor de la Ajax. După 4 ani, internaționalul român a ajuns la Inter, în schimbul a 16 milioane de euro.
Cristi Chivu a contribuit la obținerea unor performanțe uriașe în tricoul clubului milanez, reușind să cucerească 9 trofee: o Ligă a Campionilor, 3 titluri în Serie A, un Campionat Mondial al Cluburilor, 2 Cupe și 2 Supercupe ale Italiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo