Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial: Mihăilă e noul jucător al Parmei! Cel mai scump transfer din istoria Craiovei

Cristian Mihală

Publicat 05/10/2020 la 10:41 GMT+3

Valentin Mihăilă este noul jucător al Parmei. Atacantul de bandă a semnat cu 5 ani cu gruparea de Serie A, iar Craiova va primi o sumă impresionantă: 8,5 milioane de euro.

mihaila

Credit imagine: Eurosport

Într-un fotbal din Liga 1 cel mult mediocru, Mihăilă a fost în ultimele sezoane o pată de culoare, incursiunile sale din bandă - pentru Craiova și România U21 - demonstrând că acesta are calitate să facă pasul spre Vest.
Și, la doar 20 de ani, a făcut pasul spre Serie A, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Suma plătită de o grupare ca Parma, care vine după o perioadă cu mari probleme financiare, 8,5 milioane de euro spune totul despre încrederea de care se va bucura internaționalul nostru la echipa condusă de pe banca tehnică de Fabio Liverani.
"Parma Calcio anunță transferul definitiv al fotbalistului Valentin Mihăilă, de la Universitatea Craiova. Fotbalistul a semnat un contract cu clubul Crusader până la 30 iunie 2025", se arată pe siteul oficial al clubului italian.

Mihăilă, cel mai scump transfer din istoria Craiovei

Valentin Mihăilă a devenit astfel cel mai scump jucător transferat de la Craiova, depășind recordul deținut de Mitriță. Acesta a plecat în sezonul 2018-2019 la New York City pentru 8 milioane de euro.
Top 5 transferuri făcute de Craiova
1. Valentin Mihăilă (Parma, 8,5 milioane euro)
2. Alexandru Mitriță (New York City, 8 milioane euro)
3. Andrei Ivan (Krasnodar, 3 milioane euro)
4. Alexandru Băluță (Slavia Praga, 2,65 milioane euro)
5. Vladimir Screciu (Genk, 2 milioane euro)
La Parma, Mihăilă speră să îi calce pe urme lui Adrian Mutu, care în stagiunea 2002-2003 era transferat de la Hellas Verona pentru o sumă impresionantă, 10 milioane de euro.
Investiția formației de pe Stadio Ennio Tardini în cazul lui Mutu a fost un succes: după un sezon impresionant, în care a marcat de 18 ori, "Briliantul" a fost transferat de Abramovich, la Chelsea, pentru 22,5 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo