Anunțul a fost făcut pe contul oficial de Twitter al lui Napoli.
Gattuso a declarat: ”Ancelotti este ca un tată pentru mine. A fost mereu aproape de mine și m-a susținut. El a câștigat tot ce se putea în timp ce eu mai am multe de demonstrat”.
MLS
Insigne pleacă în MLS la doar 30 de ani pentru a scrie istorie! Salariul uriaș pe care îl va încasa
08/01/2022 LA 17:28
”Obiectivul nostru este să recuperăm punctele pierdute și să revenim pe o poziție de Champions League în campionat. Trebuie să muncim mult, să recuperăm punctele și să trecem peste această perioadă dificilă”, a adăugat italianul.

Napoli trece printr-o perioadă dificilă

Un patron în scandal cu jucătorii cheie ai echipei, un lot fără o victorie în campionat din octombrie și un manager care are în palmares trei trofee UEFA Champions League dat afară după o victorie cu 4-0 în ultimul meci din faza grupelor.
Aceasta este situația în care ajunge Gattuso la Napoli. Echipa este pe locul șapte în Serie A și pare că are nevoie disperată de șocul pozitiv adus de venirea unui nou manager. Un nou manager care are legături puternice cu cel vechi.
https://i.eurosport.com/2019/12/11/2734561.jpg

Gattuso, un elev al lui Ancelotti

”L-am sunat în toată această perioadă de la începutul carierei mele de antrenor și mereu a fost acolo să mă ajute”, a recunoscut Gattuso despre Ancelotti.
Ca jucător, Gattuso a evoluat sub comanda lui Ancelotti în echipa Milanului care a ajuns în trei finale UEFA Champions League, din care două câștigate. Fostul mijlocaș are în palmares două titluri în Italia și 73 de meciuri pentru naționala Italiei, alături de care a câștigat Campionatul Mondial din 2006.
Și-a făcut o reputație ca un mijlocaș dur, care nu se sfia să facă treaba murdară a altora sau să își pună sănătatea în pericol pentru binele echipei. Un fotbalist agresiv căruia nu îi era frică de nimic. Astfel, De Laurentiis, patronul napoletanilor, se va aștepta ca Gattuso să vină la pachet cu această atitudine.
Prima echipă pe care a preluat-o Gattuso a fost Sion în 2013 – era al cincilea manager din acel sezon când a preluat echipa în februarie. A rezistat doar până în mai, obținând 11 puncte din 10 meciuri.
A urmat apoi o experiență la Palermo, cu același deznodământ însă. Gattuso a fost dat afară în septembrie, după doar opt meciuri.
https://i.eurosport.com/2013/09/24/1097716.jpg
După ce și-a încheiat studiile pentru a obține licența PRO, Gattuso a revenit și a preluat Creta din Grecia în iunie. Deja în decembrie era plecat, cu doar cinci victorii în 17 partide.
În august 2015, Gattuso a preluat formația din Serie C, Pisa, cu care a promovat în primul sezon. Însă după încheierea primei stagiuni, a părăsit echipa din cauza unor ”probleme inacceptabile”. După doar o lună s-a întors. Degeaba, însă – echipa a terminat pe ultimul loc și a retrogradat.
În noiembrie 2017, Gattuso a preluat Milan, unde a petrecut 18 luni, fără să reușească însă să readucă echipa pe locurile de Champions League.
Serie A
Juventus - Napoli 1-1 | Torinezii pierd teren în lupta pentru un loc de Champions League
06/01/2022 LA 21:51
Premier League
Romelu Lukaku, penalizat de Chelsea cu cea mai mare amendă din istoria clubului
04/01/2022 LA 13:16