Recuperat după ce a suferit de coronavirus, directorul sportiv al Milanului a stat de vorbă cu fostul său coleg, "Bobo" Vieri, pe Instagram. Maldini și-a amintit de vremurile de glorie, când formația de pe San Siro domina Europa, însă nu a putut să uite cât de multă frustrare i-au provocat finalele pierdute. Atât în tricoul "diavolului", dar și în cel al squadrei azzurra.
"Am mai spus: sunt cel mai mare pierzător din istoria fotbalului. Am câștigat foarte multe trofee, am 5 Cupe/Ligi ale Campionilor, dar am pierdut atâtea alte finale: 3 finale din Liga Campionilor, una de Supercupa Europei, 3 Intercontinentale, 1 finală de Campionat Mondial, o finală de Campionat European și multe altele. Am câștigat mult, dar am pierdut o mulțime de finale", a spus Maldini, citat de Gazzetta dello Sport.

Maldini, despre Milanul din "era Sacchi"

Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
IERI LA 08:32
La finalul anilor '80, Milan domina de o manieră categorică fotbalul european, mulți vorbind despre trupa lui Arrigo Sacchi ca despre cea mai puternică formație din istoria fotbalului.
Trofeul Cupei Campionilor din stagiunea 1988-1989 a fost câștigat de o manieră impresionantă, după 5-0 pe San Siro (în semifinale, cu Real), pentru ca în finală să îi administreze un categoric 4-0 Stelei București.
Dorind să-l tachineze, Vieri a vorbit despre faptul că Milan nu juca extrem de spectaculos, prilej pentru Maldini să vorbească despre cât de bine se completau jucătorii. Nici nu avea cum să fie altfel: cu o linie de fund din care făceau parte Costacurta, Baresi și Maldini și cu un atac exploziv, condus de Gullit, Massaro și Van Basten, formația din Lombardia provoca fiori oricărei echipe.
"Toți au dreptate, acele trofee au fost câștigate și prin apărare. Secretul a fost reprezentat de un antrenor vizionar, dar și de jucătorii fantastici din teren, capabili să realizeze la fel de bine ambele faze", a mai spus Maldini, care și-a adus aminte de unul dintre cele mai dificile dueluri din cariera sa. În stagiunea 1988-1989, Milan a avut de furcă mult cu Steaua Roșie, pe care a eliminat-o abia după executarea loviturilor de departajare. Din formația sârbă, care avea să câștige ulterior Cupa Campionilor (1991), după o finală cu Marseille, făceau parte printre alții Savicevic, Stojkovic sau Prosinecki.
"A fost foarte dificil cu sârbii. S-au antrenat special pentru a se apăra și a ne contracara și erau foarte periculoși pe contra-atac. Am intrat în dificultate, pentru că erau o formație foarte ermetică, se închideau incredibil. Ne-au studiat bine și am suferit mult împotriva lor", a mai spus Maldini.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Deja campion al României, Adiță Păun a sărbătorit titlul Milanului pe stadion și în piața Domului
IERI LA 05:56
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Origi, spre Serie A! Dortmund ia un jucător de la City, pe modelul Sancho
23/05/2022 LA 09:58