Dennis Man a bifat 14 minute la noua sa echipă, Parma, în partida cu Napoli disputată duminică, în etapa a 20-a din Serie A. Atacantul român a atins mingea de 4 ori și a reușit să atragă privirile cu o pasă elegantă cu călcâiul.
În ciuda faptului că Man abia fusese cumpărat de la FCSB în schimbul sumei de 13 milioane de euro - record pentru fotbalul din Liga 1 -, antrenorul Parmei, Roberto D'Aversa, a declarat la finalul meciului cu Napoli că nu este mulțumit de campania de transferuri realizată de club.
Automat, pe umerii lui Man s-a instalat o oarecare presiune. În ciuda situației tensionate de la Parma - echipă aflată pe penultimul loc în Serie A -, Man privește optimist spre viitor și speră să aibă evoluții cât mai bune în Italia.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Parma, la un pas să trimită oferta pentru Man către CSA Steaua, în loc de FCSB

Cei de la Parma nu erau foarte bine puși la punct cu diferența dintre FCSB și CSA Steaua București, subiect discutat pe larg chiar astăzi de LPF.
Potrivit Gazetei Sporturilor, oficialii clubului din Italia se pregăteau inițial să trimită o ofertă de 10 milioane de euro (+ 2,5 milioane sub formă de bonusuri) pe adresa CSA Steaua, formație care, la ora actuală, evoluează în liga a 3-a.
Oferta respectivă, pregătită la data de 25 ianuarie 2021, a fost lăsată în "stand-by" timp de 4 ore, până când intermediarii tranzacției au lămurit situația:
"Oferta a plecat la ora 12:00 din America de la Krause (n.r. - compania conducătorilor Parmei) și era cu numele Steaua București, pentru clubul Armatei, de fapt. Patru ore s-a stat pe loc întrucât nu puteai trimite astfel propunerea, italienii nu pricepeau ce e în neregulă.
Le-am explicat că există o mare diferență între CSA Steaua și FCSB, ori Dennis Man aparține de FCSB. Astfel, la ora 16:33, ora Italiei, au trimis oferta către FCSB. S-ar fi făcut de râs", au explicat cei implicați în transferul lui Man, pentru gsp.ro.

Dennis Man a vorbit în premieră în fața presei din Italia, după transferul la Parma

Dennis Man a vorbit în premieră în fața presei din Italia și a dezvăluit că noii săi colegi l-au primit cu brațele deschise. De asemenea, Man și-a făcut o scurtă autocaracterizare, spunând că reușește "să se adapteze repede situațiilor din meci":
"Sunt conștient de ceea ce înseamnă să joc în Serie A. Coechipierii de la Parma m-au primit foarte bine și sunt gata să dau tot ce am mai bun și să ajut echipa. Sunt un jucător tehnic, am o viziune de joc foarte bună, mă adaptez repede situațiilor din meci... cred că sunt și rapid", le-a spus Dennis Man jurnaliștilor italieni.

Adrian Mutu, idolul copilăriei lui Dennis Man: "Toată lumea știe ce a făcut în Italia"

Dennis Man a fost întrebat ce jucător român reprezintă un model pentru el, iar atacantul de 22 de ani l-a nominalizat pe Adrian Mutu, fotbalist care a impresionat în campionatul Italiei la Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena:
"Sunt român și trebuie să recunosc că Mutu este un model pentru mine. Era un idol din copilărie. Toți știu cine e Mutu, toată lumea știe ce a făcut în Italia, câte goluri a marcat. Dacă mă întrebați cine mă inspiră, atunci răspunsul este Mutu", a spus noul atacant al Parmei.

Dennis Man, conștient de așteptările de la Parma: "Încerc să intru în ritmul echipei"

Dennis Man este conștient de eforturile uriașe realizate de Parma pentru transferul său, precum și de diferența dintre Liga 1 și Serie A:
"Sunt fericit că sunt aici, Parma este un club cu o istorie mare. Sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor. Echipa trebuie să strângă puncte. Nu e ușor, dar acest grup e capabil să-și atingă obiectivul.
Am văzut care sunt diferențele dintre Seria A și Lga 1, sunt două campionate complet diferite. Am înțeles repede asta, dar încerc să mă acomodez ca să intru pe teren și să-mi demonstrez calitățile. Sunt câteva zile de când am venit aici, încerc să intru în ritmul echipei, nu știu dacă voi juca și în meciul următor", a mai declarat Dennis Man.
Următorul meci al Parmei va avea loc pe 7 ianuarie (ora 19:00), împotriva Bolognei, în runda cu numărul 21 din Serie A.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51