La fel ca majoritatea domeniilor, și fotbalul a fost afectat de starea de urgență în care se află foarte multe țări. În afară de Belarus, toate campionatele de fotbal din Europa au fost suspendate până când situația se va îmbunătăți. Ținând cont de gravitatea situației din Italia, sezonul din Serie A a fost întrerupt, iar acum jucătorii se antrenează la domiciliu.
Lazio a fost prima echipă din Italia care a întrerupt antrenamentele și a intrat în carantină. Această acțiune a fost confirmată chiar de patronul formației din Roma, Claudio Lotito. În cadrul unui interviu oferit pentru Lazio Style Radio, Lotito a vorbit despre perioada actuală în care se află jucătorii săi. Patronul romanilor a dezvăluit că această pauză nu îi ajută deloc din punct de vedere fizic pe fotbaliști și cere, în ciuda problemelor grave din țară, reluarea antrenamenterlor.

Lotito: "Jucătorii trebuie să se antreneze"

Handbal
Efectul coronavirus | Sportul românesc se scufundă! "Desființarea CSM-ului ar fi o catastrofă"
07/04/2020 LA 12:03
Lotito s-a gândit la un plan prin care jucătorii ar putea merge din nou la baza de antrenament, fără să riște infectarea cu coronavirus. Mai mult, patronul italian susține că fotbaliștii, spre deosebire de alți indivizi, au o condiție fizică mult mai bună.
"Cu toții considerăm că sănătatea oamenilor din Roma se află pe primul loc. Dar, în același timp, autoritățile permit efectuarea activităților în scop de muncă în cazul în care este asigurată protecția populației. Din perspectiva fotbaliștilor, aceștia au o condiție fizică mult mai bună decât media oamenilor. Mai mult, aceștia sunt ținuți sub supraveghere medicală nonstop. În aceste condiții, sunt de părere că jucătorii s-ar putea antrena fără să pună în pericol sănătatea lor sau a celor din jur.
Din respect pentru persoanele aflate în prima linie, Lazio a intrat în carantină înaintea tuturor celorlalte cluburi. A fost o dovadă de profesionalism. În plus, încă din urmă cu o lună și jumătate am propus examinările spirometrice și serologice, prin care să fie verificați jucătorii, în contextul unei posibile infectări.
Nu înțeleg de ce jucătorii nu au voie să se antreneze. Această pauză nu face decât să-i afecteze din punct de vedere fizic. Aceștia ar trebui testați, iar în cazul în care nu sunt infectați să fie lăsați să se pregătească într-o bază sportivă sterilizată, urmând să fie monitorizați 24/24. În acest fel, fotbaliștii se vor afla în siguranță.", a spus Lotito, pentru Lazio Style Radio.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
IERI LA 08:32
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00