Încă din septembrie s-a suspectat că cineva din interiorul Universității unde actualul jucător al lui Atletico Madrid a susținut testul de obţinere a cetăţenie i-a oferit anterior jucătorului întrebările. Mai mult, au existat speculaţii că nota ar fi fost acordată chiar înainte ca jucătorul Barcelonei să susțină examenul.
Ministerul Public și Poliţia au decis azi, după finalizarea anchetei, suspendarea a trei profesori și a managerului instituției timp de opt luni din orice funcţie. Giuliana Grego, Simone Olivieri, Stefania Spina și Lorenzo Rocca au fost găsiţi vinovaţi de infracțiuni de divulgare a unui secret oficial pentru profit necorespunzător și falsuri multiple în documente publice.

Concluziile anchetei în cazul "Luis Suarez"

Liga
Suarez a reacționat la adresa arbitrajului după meciul lui Atletico: "Mereu același protagonist"
IERI LA 06:45
Parchetul din Perugia a efectuat percheziții la sediul Universității pe 22 septembrie, unde au fost confiscate diverse materiale care au fost analizate în ultimele săptămâni. În urma anchetei, s-a ajuns la concluzia că testul la care a fost supus Luis Suárez pentru a obține cetățenia a fost o "farsă". Conform dovezilor pe care le deține Poliția, conținutul testului a fost comunicat anterior jucătorului; rezultatul examenului și nota au fost, de asemenea, stabilite anterior. Pe lângă Suárez, este implicată și Juventus. Potrivit anchetatorilor, conducerea clubului italian a mijlocit procesul pentru a "accelera" obţinerea cetățeniei italiene a atacantului uruguayan.
Procurorul din Perugia, Raffaele Cantone, a dat azi un comunicat de presă prin care a făcut public punctul de vedere al autorităţilor.
"Ancheta, desfăşurată fără oprire din septembrie până acum, în strictă conformitate cu principiul confidențialității, a ajuns la concluzia că acel examen a fost o "farsă", care a permis eliberarea certificatului de cunoștințe de limbă italiană de tip "B1" către cunoscutul fotbalist uruguayan Luis Alberto Suarez, o condiție prealabilă pentru obținerea cetățeniei. A reieșit clar că întrebările de la test au fost comunicate anterior jucătorului, predeterminând rezultatul și scorul examenului, pentru a corespunde cererilor făcute de Juventus", se arată în comunicat.
În acele prime săptămâni din septembrie, Luis Suárez știa că nu va continua la Barcelona și prima sa opțiune înainte de a semna la Atletico era Juventus. O cerință esențială era ca el să dobândească naționalitatea italiană, deoarece clubul avea deja prea mulţi fotbalişti necomunitari. În cele din urmă, nu a mai fost cazul de un transfer, fotbalistul ajungând la Atletico Madrid.
Ligue 1
PSG nu concepe să îl piardă gratis pe Mbappe. Salariul incredibil pregătit de Al Khelaifi
07/09/2021 LA 12:54
Fotbal
Barcelona, de la "MSN" (79 goluri și 33 de assisturi în ultimul sezon împreună), la un atac modest
01/09/2021 LA 11:54