Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pedepsele date în Italia, după ce ancheta a stabilit că Luis Suarez a trişat la testul de cetăţenie

Cristian Mihală

Actualizat 04/12/2020 la 15:11 GMT+2

Parchetul din Perugia a finalizat ancheta pentru presupusele nereguli în examinarea efectuată asupra lui Luis Suarez pentru obținerea pașaportului italian. 4 persoane au fost suspendate din funcţii cheie de la Universitatea din Perugia pentru neregulile comise.

Luis Suarez a plâns la conferința de presă în care a spua ”adio” Barcelonei

Credit imagine: From Official Website

Încă din septembrie s-a suspectat că cineva din interiorul Universității unde actualul jucător al lui Atletico Madrid a susținut testul de obţinere a cetăţenie i-a oferit anterior jucătorului întrebările. Mai mult, au existat speculaţii că nota ar fi fost acordată chiar înainte ca jucătorul Barcelonei să susțină examenul.
Ministerul Public și Poliţia au decis azi, după finalizarea anchetei, suspendarea a trei profesori și a managerului instituției timp de opt luni din orice funcţie. Giuliana Grego, Simone Olivieri, Stefania Spina și Lorenzo Rocca au fost găsiţi vinovaţi de infracțiuni de divulgare a unui secret oficial pentru profit necorespunzător și falsuri multiple în documente publice.

Concluziile anchetei în cazul "Luis Suarez"

Parchetul din Perugia a efectuat percheziții la sediul Universității pe 22 septembrie, unde au fost confiscate diverse materiale care au fost analizate în ultimele săptămâni. În urma anchetei, s-a ajuns la concluzia că testul la care a fost supus Luis Suárez pentru a obține cetățenia a fost o "farsă". Conform dovezilor pe care le deține Poliția, conținutul testului a fost comunicat anterior jucătorului; rezultatul examenului și nota au fost, de asemenea, stabilite anterior. Pe lângă Suárez, este implicată și Juventus. Potrivit anchetatorilor, conducerea clubului italian a mijlocit procesul pentru a "accelera" obţinerea cetățeniei italiene a atacantului uruguayan.
Procurorul din Perugia, Raffaele Cantone, a dat azi un comunicat de presă prin care a făcut public punctul de vedere al autorităţilor.
"Ancheta, desfăşurată fără oprire din septembrie până acum, în strictă conformitate cu principiul confidențialității, a ajuns la concluzia că acel examen a fost o "farsă", care a permis eliberarea certificatului de cunoștințe de limbă italiană de tip "B1" către cunoscutul fotbalist uruguayan Luis Alberto Suarez, o condiție prealabilă pentru obținerea cetățeniei. A reieșit clar că întrebările de la test au fost comunicate anterior jucătorului, predeterminând rezultatul și scorul examenului, pentru a corespunde cererilor făcute de Juventus", se arată în comunicat.
În acele prime săptămâni din septembrie, Luis Suárez știa că nu va continua la Barcelona și prima sa opțiune înainte de a semna la Atletico era Juventus. O cerință esențială era ca el să dobândească naționalitatea italiană, deoarece clubul avea deja prea mulţi fotbalişti necomunitari. În cele din urmă, nu a mai fost cazul de un transfer, fotbalistul ajungând la Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo