Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pele l-a elogiat pe Ronaldo, după ce i-a doborât recordul! Răspunsul superb al portughezului

Nicu Savin

Actualizat 15/03/2021 la 09:29 GMT+2

Pele a ținut să-i transmită un mesaj special lui Cristiano Ronaldo, după ce portughezul l-a depășit în mod oficial la numărul de goluri marcate în carieră. Ronaldo nu a rămas dator și a postat și el pe rețelele de socializare un mesaj amplu, prin care își arată respectul față de marele Pele.

Cristiano Ronaldo și Pelé - Gala decercării Balonului de Aur, 2013

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a reușit un hattrick în partida câștigată de Juventus cu 3-1 pe terenul lui Cagliari. Prina ceste reușite portughezul a ajuns la cota 770 în carieră ]n meciuri oficiale, depășindu-l pe marele Pele și devenind astfel cel mai bun marcator din istoria fotbalului.
Pele a reacționat imediat și i-a recunoscut cu eleganță supremația lui Ronaldo, postând un mesaj emoționant pe conturile sale de pe rețelele de sicializare:
"Cristiano, ce călătorie frumoasă ai în viața ta! Te admir foarte mult și asta nu este un secret pentru nimeni. Felicitări pentru că ai doborât recordul meu de goluri în meciuri oficiale. Las această fotografie în onoarea ta, cu afecțiune, ca simbol al prieteniei care a existat timp de mulți ani.", a scris Pele pe Twitter.

Răpspunsul lui Cristiano Ronaldo pentru Pele

Reacția lui Cristiano Ronaldo nu s-a lăsat așteptată și portughezul a explicat de ce a acceptat abia acum acest record. În mod oficial, Pele are 757 de goluri marcate în carieră, record care ar fi căzut astfel în urmă cu ceva timp, dar Ronaldo a menționat că recunoaște și alte 10 reușite ale brazilianului, care nu sunt atestate oficial și de aceea doar acum se poate considera cel mai bun marcator al tuturor timpurilor.
"Ultimele săptămâni au fost pline de noutăți și statistici care m-au considerat a fi cel mai bun marcator din istoria fotbalului, depășind cele 757 de goluri oficiale ale lui Pele. Deși apreciez asta, este timpul să explic de ce nu am acceptat acest record până acum.
Admirația mea veșnică și necondiționată pentru domnul Edson Arantes do Nascimento, precum și respectul pentru care îl am pentru fotbalul de la jumătatea secolului 20, m-au determinat să iau în calcul numărul de 767 de goluri înscrise de el, socotind și cele 9 goluri pe care le-a înscris pentru echipa de Stat din Sao Paulo și unicul gol pe care l-a reușit pentru echipa militară a Braziliei.
Lumea s-a schimbat de atunci, la fel a făcut-o și fotbalul, dar asta nu înseamnă că putem șterge istoria în funcție de interesele noastre. Astăzi, când am ajuns la 770 de goluri oficiale, primele mele cuvinte merg către Pele. Nu există fotbalist în lume care să nu fi crescut ascultând povești despre meciurile sale, golurile și realizările sale, iar eu nu sunt o excepție.
Din acest motiv, sunt plin de fericire și mândrie acum că recunosc golul care m-a pus în vârful listei celor mai buni marcatori, depășind recordul lui Pele, ceva ce nici nu aș fi putut visa când eram copil în Madeira.", a scis Ronaldo pe Instagram.
În final, starul lui Juventus l-ea mulțumit apropiaților și a punctat că așteaptă cu nerăbdare noi provocări, recorduri și trofee, răspunzându-le oarecum și celor care l-au criticat aspru după eliminarea din Champions League: "Mulțumesc tuturor care au fost alături de mine în acestă călătorie. Colegilor mei, oponenților mei, fanilor jocului frumos din toată lumea și mai ales familiei mele și prietenilor mei apropiați: credeți-mă când vă spun că nu aș fi putut realiza asta fără voi. Acum aștept cu nerăbdare următoarele meciuri și provocări, următoarele recorduri și trofee! Credeți-mă, povestea este departe de a fi gata. Viitorul este mâine și mai avem multe de câștigat pentru Juventus și Portugalia."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo