Inițial, Radu a apărat cu mâna o lovitură liberă și a căzut la pământ. La câteva secunde distanță a avut o intervenție incredibilă cu piciorul, la șutul adversarului Reca, care a șutat din careul mic. Portarul de 22 de ani a fost foarte aproape să pareze și penalty-ul executat de Petagna în minutul 55.
La finalul meciului, portarul român a explicat pentru Sky Sports cum a reușit acea paradă și s-a arătat dezamăgit pentru faza penalty-ului:
Antrenorul ne cere mereu să începem acțiunea din spate, chiar de la portar, fără frică, și să deschidem spații pentru a crea oportunități. Îmi pare foarte rău pentru penalty, am știut că așa va executa. Puteam face mai mult, puteam fi mai exacți acolo, în fața porții adverse. Parada? În prima fază nu am văzut mingea venind, dar m-am aruncat și am reușit să apăr. Nici la șutul lui Reca n-am putut vedea, din cauza luminilor de pe stadion. În final, a fost foarte bine pentru noi.
Serie A
Inzaghi a vorbit despre Ionuț Radu înaintea meciului Udinese – Inter: "La mine există o ierarhie!"
01/05/2022 LA 07:35
"Este nebunesc. Intervenție incredibilă a lui Radu", au notat și italienii de la Gazzetta dello Sport.
https://i.eurosport.com/2019/11/26/2724555.jpg

"Pentru Inter sunt mereu pregătit"

Întrebat despre o eventuală revenire la Inter, după expirarea împrumutului din vara viitoare, Radu a răspuns:
Mă simt foarte bine la Genoa și muncesc din greu la antrenamente. Sunt întotdeauna pregătit să joc la Inter, dar momentan vreau să fac treabă bună aici. Vom vedea în viitor ce se va întâmpla.
La cererea jurnaliștilor italieni, internaționalul român și-a ales portarii după care se ghidează în carieră:
Cei mai buni trei portari din lume? Cu siguranță, Buffon e pe primul loc, urmat de Oblak. Pentru locul trei e greu de spus. Sunt mulți portari cu valoare, aș spune Lloris, Handanovic și Szczesny.
Ionuț Radu a ajuns la vârsta de 16 ani la Inter, unde a evoluat la toate grupele de juniori. În urmă cu doi ani a fost împrumutat la Avellino, iar în urmă cu un sezon la Genoa. Radu s-a aflat în poarta naționalei de tineret a României la Campionatul European din această vară, unde jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi au ajuns până în semifinale.
Serie A
Ionuț Radu, apărat de suporterii lui Inter, după gafa absurdă cu Bologna! Bannerul afișat de ultrași
30/04/2022 LA 07:25
Serie A
Soarta lui Ionuț Radu, decisă de Inter! Agentul portarului român a făcut marele anunț
29/04/2022 LA 13:42