Piatek (24 ani) a fost adus de la Genoa în luna ianuarie în schimbul a 35 de milioane de euro, iar acum este om de bază în atacul "rossonerilor". Atacantul polonez a înscris 14 goluri de când a ajuns la Milan și este cel mai bun marcator din formația pregătită de Stefano Pioli în acest sezon, cu trei reușite.
Într-un interviu acordat pentru Calcio Mercato, Krzysztof Piatek a avut numai cuvinte de laudă pentru suporterii "diavolului milanez", care l-au întâmpinat cu o atmosferă senzațională:
Totul s-a întâmplat foarte repede când am ajuns la Milan. Nici n-am apucat să pun întrebări. Eram concentrat numai pe antrenamente și încercam să muncesc din greu. Am fost absolut șocat în primul meu meci, contra lui Napoli. Țin minte că aveam căștile pe urechi și ascultam muzică, dar tot puteam să aud cântecele fanilor. Îmi strigau numele și mă aplaudau. M-au primit pe San Siro ca și când jucam acolo de foarte mulți ani.
Serie A
Piatek, golgeterul fără goluri
15/10/2019 LA 12:52
https://i.eurosport.com/2019/11/03/2709792.jpg

"La următorul transfer voi valora 60-70 milioane de euro"

Marcator în ultimul meci al naționalei Poloniei, Piatek a declarat că valoarea sa se va dubla când va pleca de pe San Siro:
Acum, cota mea de piață este de 38 milioane de euro. La următorul transfer voi valora 60-70 milioane de euro. Pentru asta trebuie să fiu ambițios și să nu mă abat de la drum. Sunt abia la începutul carierei, așa că mai am mult de muncit.
Următorul meci al lui AC Milan este chiar împotriva lui Napoli, pe San Siro. Ambele echipe traversează o perioadă dificilă, cu foarte puține puncte obținute în ultimele cinci etape din campionatul Italiei. Napoli este pe locul șapte în Serie A, cu șase puncte în fața adversarei de sâmbătă (ora 19:00).

Cifrele lui Piatek la Milan:

  • Meciuri: 33
  • Goluri: 14
  • Assist-uri: 1
Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
26/05/2022 LA 08:32
Serie A
Deja campion al României, Adiță Păun a sărbătorit titlul Milanului pe stadion și în piața Domului
26/05/2022 LA 05:56