Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pirlo, șanse mari să devină secundul unui antrenor uriaș, din vară, la Juventus

Cristian Mihală

Publicat 08/04/2021 la 21:10 GMT+3

Massimiliano Allegri este marele favorit să preia banca lui Juventus din vară. Fabio Paratici, directorul sportiv al "Bătrânei Doamne" a fost chestionat pe această temă și a preferat să dea un răspuns echivoc, semn că revenirea lui "Max" e mai mult decât o "bombă" de presă.

Andrea Pirlo (links) und Cristiano Ronaldo - Juventus Turin

Credit imagine: Getty Images

În media din Italia s-a vorbit intens despre înlocuirea lui Pirlo în caz de eșec cu Napoli. Ronaldo&Co s-au impus cu 2-1, iar oficialii piemontezilor l-au reconfirmat pe fostul mijlocaș în postura de tehnician, până la finalul sezonului. Dar acest experiment va înceta, aproape sigur, Pirlo neavând pentru moment calitățile care se impun la un club de talia lui Juventus.
Ziariștii italieni vorbesc despre iminenta revenire, în vară, a lui Allegri și iau în calcul chiar o colaborare a acestuia cu Pirlo, actualul tehnician urmând a fi secund. Fabio Paratici nu a negat o astfel de ipoteză, mărginindu-se să spună că toată lumea e concentrată pentru moment pe ocuparea unuia din primele 4 locuri, la finalul stagiunii.
"Să se întoarcă Allegri? În acest moment ne gândim să lucrăm și să facem lucrurile cât mai bine până la finalul sezonului. Restul va fi decis de timp. La fel și viitorul lui Pirlo. Suntem obișnuiți cu presiunea, dar acum ne gândim doar la unul din primele 4 locuri în Serie A", a spus Paratici, citat de vecchiasignora.com.
Fără contract după despărțirea de Juve, în 2019, Allegri a cucerit 5 titluri la cârma "Bătrânei Doamne", pe care a dus-o până în finala Champions League.

Paratici, înțepături pentru Pirlo

Totuși, oficialul lui Juventus a trimis o săgeată către Pirlo, lăsând de înțeles că lotul lui Juve nu ar trebui să îi dea emoții pentru calificarea în Champions League.
"Bătrâna Doamnă" dispune de câțiva jucători tineri și extrem de talentați, iar Paratici a făcut o analogie cu perioada Luigi Delneri. În stagiunea 2010-2011, bianconerii au terminat pe 7 și nu s-au calificat în Europa, dar în lot erau foarte mulți jucători tineri, care ulterior și-au dovedit valoarea.
"În primul an cu Delneri i-am avut în lot pe Barzagli, Bonucci și Chiellini și toată lumea ne spunea să cumpărăm fundași. Am mers în jurul lumii și am tras concluzia că puțini apărători le sunt superiori lor. Și așa a fost, am avut dreptate. Cred că jucătorii pe care îi avem sunt buni, competitivi: Rabiot este titular la Franța, Arthur a câștigat Copa America cu Brazilia, Bentancur a jucat deja 100 de meciuri pentru Juventus și McKennie e o adevărată revelație. Nu poziția din clasament ne face să reflectăm asupra echipei. Știm unde trebuie să mergem, trebuie să ne îmbunătățim în fiecare an. Vom vorbi despre asta la sfârșitul anului cu antrenorul așa cum am făcut întotdeauna", a mai spus oficialul torinezilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo