Parma nu se regăsește în campionat, în ciuda transferurilor realizate în ultima perioadă. Formația italiană a adus mai mulți jucători în ultimele luni, printre care se numără și românii Dennis Man și Valentin Mihăilă.
Cu 15 etape rămase din sezonul actual, Parma se află pe penultimul loc în Serie A, cu numai 14 puncte acumulate. Trupa lui Roberto D'Aversa a obținut numai 2 victorii în 23 de meciuri și se află la 5 puncte sub linia retrogradării.

Planul anunțat de patronul celor de la Parma, după seria slabă a echipei lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Deși situația din teren este de-a dreptul tragică, patronul Parmei rămâne optimist în ceea ce privește dezvoltarea clubului. Kyle Kraus a vorbit recent în presa italiană și a dezvăluit că își dorește să renoveze stadionul "Ennio Tardini".
Conducătorul Parmei consideră că modernizarea arenei, "indiferent de locul pe care echipa va încheia în stagiunea curentă", va reprezenta "un plus pentru oraș":
"Pasiunea pentru acest club se transmite din generație în generație. Avem niște probleme pe plan sportiv, dar muncim din greu ca să redresăm situația. Vreau să spun cât se poate de clar, vom renova stadionul indiferent de locul pe care vom încheia acest sezon.
Arena "Ennio Tardini" este emblematică, iar renovarea sa ar aduce un plus uriaș întregului oraș. Este foarte important pentru mine că am reușit să discut cu reprezentanții municipalității și cu primarul. Am confirmat din nou că avem aici un proiect pe termen lung și nu vom renunța!", a declarat Kyle Kraus, potrivit Parma Today.

CE A SPUS ROBERTO D'AVERSA DESPRE DENNIS MAN ȘI VALENTIN MIHĂILĂ, DUPĂ PARMA - UDINESE 2-2

În weekend, Parma a încheiat la egalitate partida cu Udinese, scor 2-2, după ce a condus cu 2-0 la pauză.
Dennis Man și Valentin Mihăilă au jucat la Parma și au ieșit în evidență în unele faze. Mihăilă a început ca titular și a obținut penalty-ul din care Kucka a făcut 2-0 pe tabelă, în minutul 32. Fostul jucător al Craiovei a fost înlocuit în minutul 79 cu Bruno Alves.
De cealaltă parte, Man a fost introdus pe teren în minutul 66, în locul lui Karamoh. Fostul atacant de la FCSB a avut câteva acțiuni ofensive, dar nu a reușit să înscrie.
Roberto D'Aversa s-a arătat mulțumit de prestațiile lui Dennis Man și Valentin Mihăilă din duelul cu Udinese.
"Știu că Gervinho era în lot, dar înainte de meci l-am trimis în tribună. A fost o decizie tehnică, este un jucător important, cu mine a fost mereu titular, dar eu vreau ca elevii mei să se comporte exemplar și în afara terenului. Este un jucător reprezentativ, trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți.
Oricum, eu hotărâsem deja să încep cu Mihăilă, nu are legătură. Mihăilă este un jucător care ne poate ajuta mult și a jucat foarte bine. În prima repriză, echipa a avut strălucire, agresivitate, păcat că am redus ritmul pe final.
Mă confrunt cu anumite probleme, au venit jucători noi care nu vorbesc bine limba italiană și nici nu înțeleg tactica din fotbalul nostru. Dar Dennis Man progresează. A intrat și azi și a făcut-o foarte bine. Lucrează pentru a îmbunătăți toate aceste aspecte", a spus Roberto D'Aversa, la finalul meciului Parma - Udinese 2-2.

NOTELE PRIMITE DE DENNIS MAN ȘI VALENTIN MIHĂILĂ, DUPĂ PARMA - UDINESE 2-2

La final, cei doi jucători români și-au aflat notele. Potrivit Sofa Score, Mihăilă a fost cotat la 7,1 pentru contribuția sa din meciul cu Udinese, în timp ce Man a fost notat cu 6,8 pentru acțiunile din finalul meciului.
Cornelius, uriașul atacant al Parmei, a primit cea mai mare notă din meciul Parma - Udinese: 7,7.

VALENTIN MIHĂILĂ, ELOGIAT ÎN PRESA ITALIANĂ, DUPĂ PRESTAȚIA EXCELENTĂ DIN PARMA - UDINESE 2-2

Valentin Mihăilă a fost lăudat în presa italiană după prestația sa promițătoare din duelul cu Udinese. Atacantul român a contribuit la ambele goluri. Mai întâi, în minutul 3, i-a pasat lui Pezzella, care l-a găsit în careu cu o centrare excelentă pe Cornelius.
Fostul jucător al Universității Craiova a obținut apoi un penalty, în minutul 32, pe care Kucka l-a transformat. Jurnaliștii italieni au evidențiat și faptul că Roberto D'Aversa l-a introdus pe Mihăilă în primul "11", în detrimentul experimentatului Gervinho.
"Mihăilă a fost copilul revoluției de la Parma. L-a lăsat pe Gervinho în tribună, a contribuit la primul gol și a obținut cu mare istețime penalty-ul de 2-0. Când a avut teren liber în față a fost devastator. A terminat benzina la jumătatea reprizei secunde", a scris sportparma.com.
"A fost mereu ca un ghimpe în spinarea apărătorilor adverși. A participat la acțiunea golului de 1-0 și a obținut penalty-ul prin care s-a majorat diferența. În repriza a doua a mai scăzut ritmul, de aceea primește nota 6,5 și nu 7. A fost înlocuit cu Bruno Alves, cel care este vinovat la egalare", au scris jurnaliștii tuttomercatoweb.com.

PARMA - UDINESE 2-2 | CIFRELE LUI VALENTIN MIHĂILĂ:

 • Minute jucate: 79
 • Pase reușite: 15
 • Pase greșite: 5
 • Șuturi expediate: 3
 • Dueluri câștigate: 2
 • Atingeri: 30
 • Faulturi comise: 1
 • Nota: 7,1

PARMA - UDINESE 2-2 | CIFRELE LUI DENNIS MAN:

 • Minute jucate: 23
 • Pase reușite: 8
 • Pase greșite: 4
 • Șuturi expediate: 1
 • Dueluri câștigate: 3
 • Atingeri: 17
 • Faulturi comise: 1
 • Nota: 6,8
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51